U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Marathon Amsterdam › Marathon Amsterdam 2010

Marathon Amsterdam - 2010

Verschillende leden van zowel de TVZ als van AV Zeewolde togen zondag 17 september 2010 naar Amsterdam om daar de hele of de halve marathon te lopen. Hieronder een verslag van Harry de Meijer (hele marathon) en aansluitend een verslag van Albert Stoter (halve marathon).

AV Zeewolde en de TVZ laten zich zien tijdens de marathon van Amsterdam

Door Harry de Meijer
Een combinatie van de Triatlonvereniging Zeewolde en AV Zeewolde heeft afgelopen zondag deelgenomen aan de Amsterdam Marathon. Op een zonovergoten parcours was het zowel voor de lopers als voor de toeschouwers echt genieten geblazen. De start, met ruim 31.000 deelnemers uit alle delen van de wereld, vond plaats vanuit het Olympisch stadion in Amsterdam, dat is meteen een aparte belevenis. De  lopers liepen eerst een kleine ronde door o.a. het Vondelpark in Amsterdam Oud Zuid van zo’n 8 km, waarna ze terugkwamen bij het stadion. Vandaar volgde een grote ronde om de resterende kilometers vol te maken. Het parcours liep langs Oudekerk a/d Amstel , de Indische buurt en eindigde via het Vondelpark uiteindelijk weer  in het Olympisch stadion.

 Marathon Amsterdam
Harry de Meijer, Bas Dekkers, Ton van Maarseveen en Frank Ellenbroek. Joost Korthof ontbreekt op deze marathonfoto. 4 van de 5 mannen zijn zowel lid van AV Zeewolde als van de TVZ
 


Opnieuw  een vermelding voor de aparte sfeer waarvoor zo’n stadion toch zorgt, heel erg leuk. Alle deelnemers van deze combinatie slaagden erin om binnen de 4 uur aan te komen, een fantastische  prestatie. De deelnemers realiseerden de volgende tijden:

MarathonJoost Korthof3:15:44
MarathonPaul Hundscheidt3:30:37
MarathonTon van Maarseveen3:53:37
MarathonFrank Ellenbroek3:55:00
MarathonHarry de Meijer3:57:32
MarathonBas Dekkers3:58:55
Halve MarathonAlbert Stoter1:59:12
Halve MarathonJan Dommerholt (Debutant!)2:03:55
Halve MarathonJan Kers2:10:55

Amsterdam: De Halve Marathon

Door Albert Stoter
Zondagochtend 17 oktober vertrokken Jan Dommerholt, Jan Kers en Albert Stoter naar Amsterdam met als doel om de Halve Marathon te voltooien. Voor Jan D. was het de eerste halve marathon. Hij loopt al vele jaren, maar is pas sinds een paar weken lid van AV Zeewolde. Jan K. had vorige jaar in Amersfoort een halve gelopen, maar had sinds november slechts vijf keer getraind. Ikzelf had een paar weken geleden nog last gehad van een achillespeesblessure en kende dus ook geen ideale voorbereiding. Maar, het was fantastisch weer en we hadden besloten om niet te snel te starten en vooral te genieten!

Na aankomst in Amsterdam eerst een goede massage gehaald in Sporthal Zuid. Daarna naar het Stadion om de eerste lopers op de marathon te zien finishen in de fantastische tijd van 2.05.44, een parcoursrecord. De sfeer rondom het stadion was echt enorm. In totaal startten er 31.000 op de diverse afstanden, dus was het een gezellige drukte. En het weer werkte natuurlijk ook mee. Ondanks dat het maar rond de tien graden was, was het niet koud, omdat de zon de hele dag scheen. Daarna nog even rustig koffie gedronken, banaantje en boterhammetje gegeten, de kleding ingeleverd, laatste plasje gedaan en toen op naar ons startvak. We hadden eigenlijk als doel gesteld om 6.00 min/km te lopen, zodat we rond de 2.06 uur uit zouden komen. In de eerste kilometers gingen we echter direct al iets sneller. Tot 12 km zijn we gelijk opgetrokken, daarna hebben we onze eigen race gelopen. De sfeer onderweg was echt geweldig. Veel publiek, mede dankzij het mooie weer, veel orkestjes en DJ’s. Dat alles maakte het een feest om deze halve marathon te lopen.

Uiteindelijk mochten we allemaal zeer tevreden zijn over onze eindtijden. Jan Kers, 2:10:55, een hele prestatie na vijf keer trainen in de laatste negen maanden; Jan Dommerholt 2:03:55 op zijn eerste Marathon, en ondergetekende was met 1:59:12 ook zeer tevreden, gezien de matige voorbereiding!

Onderweg naar huis bleek dat Greet, de lieftallige echtgenote van Jan Kers, als verassing bij de ingang van het stadion had gestaan, met voor ieder van ons een bos bloemen. Ze had zich de longen uit het lijf geschreeuwd, maar geen van ons drieën heeft haar gehoord. Daarna heeft zij ons ook niet meer kunnen vinden, zodat zij dus weer met de bloemen in de trein terug naar huis kon…. Heel jammer dus.
Conclusie: Volgend jaar weer! Hopelijk dan met een grotere groep AVZ leden, want het is toch een enorm leuk evenement!

 

 

Club sponsoren:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...