U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Hardlopen overige › Verslag City Pier City - 14 mrt 2009

O, O, Den Haag, met je prachtige Deune ….

Nog nauwelijks bekomen van de midwinterkou in Apeldoorn, en er was een volgende uitdaging: De halve marathon City/Pier/City loop in Den Haag – Scheveningen op 14 maart 2009. Er waren op deze halve marathon verschillende uitdagingen: Haile Gebrselassie ging voor een wereldrecord, ik voor het mijne, en een aantal clubgenoten debuteerden op de halve marathon.

 

Een deel van de clubgenoten met supporters vertrok in gezamenlijk verband naar Den Haag (auto in Zoetermeer, verder met de trein), Agnes en ik combineerden de CPC loop met een ochtendbezoek aan goede bekenden en reisden apart. In de aanloop naar zaterdag 14 maart werden de weersberichten steeds beter en als het zo zou worden als op de vrijdag …? Maar toen wij die zaterdagochtend om ca 08.45 wegreden was het bewolkt en even later hoorden we via het nieuws op de autoradio dat er een klein regengebiedje in aantocht was. Wat zich precies tijdens onze CPC loop zou ontladen! Het zien van het weer (somber, koel) was heel anders dan het weerzien van onze kennissen (warm, zeer hartelijk). Na het bezoek lieten wij de auto in Den Haag Zuid om met de tram naar het Centraal Station te gaan, waar onze clubgenoten ons al opwachtten. Enkelen brachten nog gauw een bezoekje aan de sanitaire ruimtes op het CS (was het de kou of de spanning ?)  en daarna togen wij naar het Malieveld. Koos was zo slim om wat ontmoetingslocaties voor en na de finish af te spreken Onderweg maakte Rietje een groepsfoto onder zo’n opblaas-boog van Fortis (ik denk Fortis Nederland; Fortis Belgie heeft nog last van opstandige aandeelhouders, gek he?). Onderweg ontmoetten wij de Koninklijke Landmacht en ik vreesde voor een Geschikt / Ongeschikt – verklaring. Ons werd slechts een cadeau zweetbandje opgedrongen in de voor hardlopers bijzonder aantrekkelijke kleur landmachtgroen, zo val je tenminste op ! In de mudvolle groepstenten op het Malieveld (eentje voor dames, en eentje voor heren, dat wel) ontdeden wij ons van wat kleding om al bibberend nog het hoogst noodzakelijke aan te houden en worstelden ons naar de uitgang van de tenten. Na een sanitaire stop in zo’n wankele wiebelende cabine (zouden ze wel eens omvallen? Eekk) begaven we ons naar de startvakken.

 

De meegebrachte weggooi plastic capes en vuilniszakken bewezen hun diensten. Het was gaan miezeren en waaien en we vroegen ons ernstig af of we wel de juiste sport hadden gekozen. Kortom waren we niet een beetje knettergek, om maar met een representant van de beweging ‘Knettergek’ te spreken (geleid door dhr GW, we zijn ten slotte in politiek Den Haag). Met zo’n 26000 andere sportievelingen propten we ons in de startvakken, als schapen die geschoren moeten worden. Nauwelijks had Katja getwijfeld (niet doen, het leven is al lastig genoeg) of we het startschot wel zouden horen, of een daverend kanonschot deed het centrum van Den Haag op zijn grondvesten schudden (als de boel maar niet zou verzakken, en wat zou het Hoofd Terrorismebestrijding wel denken). Half doof van deze knal, verkleumd en met de plastic zakken eruit ziend als buitenaardse wezens, gingen wij in een tempo langzamer dan een begrafenisstoet naar de startlijn. Daar kwam de massa in beweging en kon er aan de lichaamstemperatuur gewerkt worden. De plastic zakken gingen over het hek en na zo’n 4 km kwam ik een beetje in mijn looptempo. Inmiddels was het droog weer geworden, weinig wind dus uitstekend loopweertje. De duinen (spreek geaffecteerd uit ‘Deune’) van Den Haag zag ik niet, wel de vele sfeervolle bebouwing. Ik concentreerde me onder andere op het ontwijken van enkele passerende A.S.O.’s, de Abrupt Snijdende Overdwarskruisers, die her en der zorgden voor lichte irritatie. Veel en enthousiast publiek maakten alles helemaal goed en deden ons deze lieden snel vergeten. Onze debutanten (zo hoorde ik later) wilden dat publiek allemaal persoonlijk bedanken maar ja je moest wel op tijd binnen zijn voor je medaille, dus toch maar doorgelopen. Neem daarbij al die vrijwilligers (ook de Koninklijke Landmacht !!) die het verkeer regelden, drinkposten bemanden en –bevrouwden, en achter de schermen vast nog veel meer, de muziekbandjes etc etc, en het voelde goed. Intussen was ik medeloper Frank kwijt, niet erg, ik had mij er al op voorbereid, hij is uiteindelijk sneller. Na vele kilometers door Den Haag (ca 12 km) was het de beurt aan Scheveningen en draaiden we de Strandboulevard op. Een man stond met een koeienbel iedereen, ja iedereen, aan te moedigen. Ik dacht nog dat hij riep: ‘Laatste Ronde’, maar nadat ik het bordje 15 km had gezien, begreep ik mijn misvatting.

Supporters Rietje en Lydie stonden in de massa met fototoestel paraat op de boulevard, helaas heb ik ze gemist (ging ik te snel? Nee toch?). Na het Kuurhuis (of was het Koerhaus?), na de Scheveningse Pier, na het zeezicht met zilte bries (ik had gehoopt op meer rugwind, maar de weersvoorspelling ‘krachtige Zuidwestenwind’ klopte niet erg) kwam er een eind aan deze bijzondere vorm van flaneren op de boulevard en draaiden we de stad weer in. Wat klimmetjes volgden, dat moesten de ‘Deune’ zijn, en we gingen richting centrum. De vele kleine aandoenlijke kindsupporters wilden even “handje tikken”, je zag in de ogen “Zouden ze zo’n grote hardloper even durven aanraken of niet?”. Misschien zijn zij wel het meest betrokken publiek. In de laatste kilometers werden de rijen publiek steeds dikker en mijn geloof in een goede tijd ook. Voldaan en niet geheel dood passeerde ik de finish op de Korte Voorhout. Na de medaille en sportdrank kregen we een wit stuk plastic om de schouders. Wel zo prettig tegen de koude wind op het bezwete lichaam. Gek gezicht, al die hardlopers met zo’n witte cape om. We hadden afgesproken om elkaar weer te treffen bij een politiepost een eindje na de finish. De politiepost in een witte container (bij een ambassade) stond hoog op palen. Zeker afgekeken van de strandhuisjes maar zo hoog kwam het water hier toch niet? Enfin, de clubgenoten kwamen de een na de ander binnen en na de eerste ervaringen uitgewisseld te hebben was het terug naar de kleedtenten op het Malieveld. Onderweg hebben we de laatst binnenkomende deelnemer nog hartstochtelijk toegejuicht. Zo wil ik ook wel binnenkomen met al die politiemotoren met zwaailichten en sirenes achter je. Geweldig ! Onze spullen in de tent lagen op dezelfde plek en het was wat minder druk dan voor de start (ik kon zitten!). Het oorspronkelijke plan om nog wat te gaan drinken in het nabij gelegen restaurant met de alleraardigste naam ‘De Eeuwige Jachtvelden” verwezen we, gezien de tijd, naar die Jachtvelden. We hadden namelijk voor die avond nog afgesproken om gezamenlijk bij de Chinees in Zeewolde (Paal 11 om een beetje in strandsfeer te blijven) een buffet te nuttigen en uitgebreid na te praten over onze belevenissen van CPC 2009 !  Dus terug met de tram richting onze auto en om ca 19.30 waren we weer thuis.

 

Douchen, en checken of de tijden al op Internet stonden? Ja! Uitprinten en meenemen, een bloem verpakken voor iedere deelnemer en supporter van AV Zeewolde aan de CPC loop, en door naar Paal 11. Waar wij hongerig aanvielen op het buffet en een paar gezellige uurtjes doorbrachten. Joke (en Koos) hartelijk bedankt voor het coördineren. Dank aan de supporters en de complimenten aan de geweldige prestatie van de debutanten, en natuurlijk ook de andere deelnemers/sters. Het was een zeer genoeglijke dag. O ja, waar Gebrselassie niet in slaagde, deed ik het wel: Slechts 7 seconden sneller, maar toch een PR ! Ook Joke stelde haar tijd scherper. Zie elders op de site voor tijden en uitslagen. Of op www.fortisCPCloop.nl.

 

Piet Roskam

 

>> BEKIJK DE FOTO'S
<< TERUG NAAR OVERZICHT

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Algemeen
Trainingsaanbod
Trainers en activiteitencommissie
Fotoalbums
Uitslagen en verslagen
Extra »
Wedstrijden en evenementen »
Baantraining Junioren
Regiotraining 2017
Regiotraining 2018
Crosscompetitie 2017-2018
Donkey FunRun 2018 »
Kalender
CD competitie 2019
Clubkampioenschappen Baanatletiek 2016
Pupillencompetitie 2018
Trainingspakkenwedstrijd 2017
Mini Athletics Champs - 1 maart 2017
Persoonlijke records en top 10 lijst
Donkey FunRun 2018
Aanmelden
Algemeen
Looptrainingen
Trainers
Wedstrijdkalender
Fotoalbums Hardlopen
Verslagen
Uitslagen
Opstartcursus »
Pacer trainingen
Informatie
Aanmelden
Verslagen en foto's
Trainingsaanbod
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Trainers
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
Openingsweek »
Trailrun Stille Kern 2016 »
Kalender
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2017
Laatste Pont evenement 2018
Archief »
Regio Jeugdcrosscompetitie »
Avondvierdaagse 2018
Estafette Bevrijdingsvuur 2018
22 sept - Openingswedstrijd
22 sept - Teambattle en andere races
23 sept - Parkloop
24 sept - Sterrenmeerkamp
25 en 27 sept - Avondinstuif
26 sept - 3000m Pacer Battle
26 sept - Athletic Movements - Groep 3 dag
28 sept - (Extra) Stoere sporten
29 sept - Athletics Champs
Programma
Trailrun Stille Kern
Routebeschrijvng
Vrijwilligers
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Routebeschrijving
Vrijwilligers Wintercross
Crossloop training
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Informatie Regio Jeugdcrosscompetitie
Vrijwilligers Regiocross
Aanmelden als lid
Contact
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Sponsorkliks
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Verjaardagskalender
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...