U bent hier: Home › Evenementen › Laatste Pont evenement 2019

Laatste Pont evenement - 26 oktober 2020


Horsterveer

 

Het Horsterveer vormt voor Zeewolde een belangrijk verbindingspunt tussen het oude en het nieuwe land. Naast gebruik voor woonwerk-verkeer op doordeweekse dagen, wordt de pont gedurende de weekenden ook veel gebruikt voor recreatieve doeleinden. Lopend en fietsend: binnen een klein kwartiertje sta je op de rand van de Veluwe. 


Vanaf 1 november gaat de winterdienstregeling in en vaart de pont voorlopig niet meer in het weekend. Zeewolde Atletiek benut dit moment om nog eenmaal over te steken. Hardlopend, wandelend of nordicend. Allemaal gaan ze via de Nijkerkerbrug terug naar het startpunt bij de pont, waar na afloop nog gezellig iets kan worden gedronken.

 

Recreatieve duurloop

Nog meer dan voorgaande jaren willen we het Laatste Pont evenement dit jaar insteken als een laagdrempelige recreatieve duurloop activiteit. Na de oversteek met de pont van 9.00 uur vormen we aan de overzijde tempogroepen, die elk met een voorloper (zogenaamde pacers) via de brug bij Nijkerk teruglopen naar Zeewolde. Dit is totaal 21km; een halve marathon afstand. Er zijn voorlopers voor 5:00, 5:30 en 6:00 minuten/km. Halverwege is een verzorgingspost met drinken en versnaperingen. Ook de pacers stoppen hier voor een kleine onderbreking.


Pendeldiensten op 12km

Tevens bieden we vanaf de verzorgingspost op 12km de mogelijkheid om via een pendeldienst teruggebracht te worden naar de startlocatie. Indien je hier gebruik van denkt te maken, dan kun je vooraf warme kleren afgeven om de wachttijd te overbruggen.


Nordic- en wandeltocht
De Nordic en wandel groep vertrekt eveneens met de pont naar de overkant, maar dan al wat eerder. Om uiterlijk 8.10 uur verzamelen ze bij de vertrekhalte van het Horsterveer, waarna om 8.20 uur de pont wordt genomen naar de overkant. Vanaf Strand Horst vervolgen ze de route naar Zeewolde om via de brug bij Nijkerk terug te gaan naar de startlocatie bij het Horsterveer, waar voor alle deelnemers koffie of thee klaarstaat.

Nordicers of wandelaars die graag korter willen lopen kunnen net als de hardlopers gebruik maken van de pendeldienst.  

 

Aanmelden en kosten - Ook niet-leden welkom!
Deelname is gratis voor de leden. Voor niet leden bedraagt het inschrijfgeld 4,00 euro per persoon. Dit is inclusief overtocht met de pont en een gratis consumptie na afloop.

Let op, gewijzigde start en finishlocatie

Anders dan voorgaande jaren starten alle activiteiten vanaf het parkeerterrein aan de strandweg, te weten het parkeerterrein nabij het hondenstrand. Op deze locatie kunnen spullen worden achtergelaten in een tent.

 

Inschrijven

Klik hier voor aanmelding >> Ter plaatse na-inschrijven kan vanaf 8.10 uur. Kijk per onderdeel voor de juiste starttijd en mis de boot/pont niet.

 

Let op!
Alle trainingen (duurlopen) voor de senioren starten deze ochtend vanaf de pont. Dus ook als je niet mee rond het water wilt lopen, verzamel je hier op dit startpunt.

 

Vrijwilligers
Loop of fiets je niet mee? Kom dan meehelpen! Bij het uitzetten van het parcours, inschrijving of verzorgingspost. Gezellig en bovendien ook hard nodig! Ook echtgenoten/echtgenotes, familie of vrienden zijn van harte welkom om mee te helpen. Ben je beschikbaar? Stuur dan snel een mail naar  dan roosteren we je in.

 

 Taak  Benodigd aantal / Wie?
 Opbouw en opruimen   4
 Inschrijvingen  1
 Voorlopers / Pacers  3 (5:00-5:30-6:00)
 Achterfietser  1
 Pendeldienst 2 chauffeurs met auto
 EHBO  1
 Verzorgingspost Brug   2 (met auto)

Laatste Pont

 

 

 

Club sponsoren:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...