U bent hier: Home › MijnClub › Mijn Clubgenoten › Wie zit hier achter?

Wie zit hier achter?

OVoorheen stond deze rubriek onder redactie van Koen Kokkeler. Sinds kort is deze rol vacant. Lijkt het jou leuk om te zorgen dat er regelmatig een lid onder de aandacht wordt gebracht? Stuur dan een mail naar onze webmaster!

Of het nu gaat om hardlopen of om atletiek; het blijft een individuele sport. Wat niet wil zeggen dat het niet gezellig is binnen onze club! Des te leuker om elkaar net een beetje beter te leren kennen. Want wie zit er nu achter die man of vrouw in zijn of haar sportbroekje en sportshirt?
Hieronder inmiddels alweer negen afleveringen in deze nieuwe rubriek. Waarbij leden - overigens geheel vrijwillig - inzage geven in hun persoonlijke leven!


Wietse Folkers

Aflevering 12: Wietse Folkers

Wietse Folkers is geboren in 1997, en staat op het moment van schrijven (mei 2014) op het punt eindexamen te doen op de Havo in Ermelo. Hij zit nu ongeveer twee jaar op atletiek, alhoewel hij rond zijn negende ook al een jaar bij AV Zeewolde op atletiek heeft gezeten.

-"Na ruim een jaar aan meerkamp onderdelen getraint te hebben hebben we met een paar trainers besloten om te gaan specialiseren. Voor mij was het duidelijk dat het speerwerpen ging worden. Waarom? Geen idee. Al vanaf dat ik 7 jaar ben droom ik ervan om in een olympisch stadion te mogen speerwerpen. We zijn nu hard bezig om dat te realiseren, al moeten we nu eerst maar denken aan nationale wedstrijden, en daarna de olympische.
 
Mijn held is Jan Železný uit Tjsechië. Hij is meerdere malen olympisch en wereldkampioen geweest, en zijn wereldrecord staat nu al 18 jaar, en nog niemand is dichtbij de 98,48 meter geweest om dat te verbreken. Het doel voor dit jaar voor mij is om het NK-junioren speerwerpen te bereiken. Om daar te komen moet ik zo'n beetje 48 meter gooien, en daar zit ik met mijn 46,91m behoorlijk dichtbij. Door het verder verbeteren van mijn techniek verwacht ik zeker nog progressie te kunnen maken. Op de lange termijn lijkt het me mooi om in Europa mee te doen aan de top.
Wietse Folkers 21 mei 2014Mijn trainer Harry Fransen zegt altijd maar tegen me: ''Het komt wel Wietse''. En daar moet ik dan weer een week op trainen. Tijdens de trainingen dacht ik altijd dat het nooit zou komen, maar doordat hij dat zei heb ik de moed er toch in gehouden, en zie hier het resultaat. Het komt inderdaad wel!"

Als atleet traint Wietse gemiddeld 5-6 maal per week. Op dinsdag gaat hij met de overige junioren mee naar de atletiekbaan in Harderwijk. Verder is hij aangewezen op de velden rondom het clubhuis. Een aantal malen per week (zeker in de wintermaanden) doet Wietse krachttraining bij Bodyplan. Zijn trainer heeft hiervoor een speciaal programma gemaakt. Naast atleet is Wietse ook trainer bij de pupillen. Twee maal per week geeft hij training. Hiervoor volgde hij in 2013 een ABAT2 opleiding.


Aflevering 11: Joke Lof

Haar favoriete uitspraak is "Als de gesmeerde bliksem", dus lees bliksemsnel verder om meer over haar te weten te komen.
 
Joke LofJoke is geboren in 1963, heeft drie kinderen (2 jongens en 1 meisje) en sport al jaren bij onze club. Voordat ze ging hardlopen deed ze aan zwemmen, schaatsen, skeeleren, ATB en racefietsen. Een sportieve vrouw dus, want ze is nog steeds met meerdere sporten tegelijk bezig, waaronder ook nog eens spinning. Haar langste afstand die ze ooit heeft gelopen is 15 km. Joke loopt verder het liefst in het voorjaar (nog even een paar maanden wachten dus).
 
De eerste gedachte vanmorgen van Joke was: “Jammer dat ik er nu al uit moet”. Tja, dat hebben we allemaal wel eens… Meestal begint ze daarna met een stevig ontbijt, want volgens Joke is een goed ontbijt het halve werk. De meest positieve eigenschap van Joke is haar humor. Daarentegen zou ze zelf ook wat minder koppig willen zijn. Mensen die haar kunnen inspireren zijn personen die van niets iets kunnen maken. Erg vervelend vindt ze mensen die geen aandacht hebben voor het eten. Verder is ze de kok thuis, dus kookt ze allemaal lekkere dingen. Alleen als er friet wordt gegeten, dan mag haar man zijn talenten tonen. Eten uit blik is daarbij verboden.
 
Keuzes
Zondag is voor Joke de beste dag van de week. Het weekend wordt verder gebruikt om te genieten van haar gezin. Echte romantiek is voor haar: als je maar niet warm kan worden omdat je de griep hebt en dat je man dan zegt: “zal ik dan maar thuis blijven?”. Haar antwoord op de vraag wat het mooiste cadeau ooit is: "Dat krijg ik nog? Ha ha, maar ik denk dat het krijgen van de hond er aardig dicht in de buurt komt." Verder kan ze niet goed kiezen tussen een Zwoele Zomer of Witte Kerst: ze is hebberig, dus wil ze allebei! Als ze heel rijk zou zijn, dan zou ze een Aston Martin DB9 kopen. Verder wil ze graag nog een keer de acteur Colin Firth willen ontmoeten. Ze kijkt niet veel TV, want ze leest graag en veel. Haar favoriete stad is Nijmegen en haar favoriete vakantieland is Frankrijk (met name de Franse Alpen).
 
Joke; bedankt voor je bijdrage. Een witte kerst zat er dit jaar niet in, maar wellicht krijgen we nog een zwoele zomer in 2012!Aflevering 10: Agnes Roskam

Agnes RoskamSinds 2006 is de goedlachse Agnes Roskam lid van onze vereniging. Hieronder staat alles wat je altijd al had willen weten over haar, maar nooit hebt durven te vragen. Alles komt aan bod, behalve wat Agnes aan haar lichaam zou willen veranderen. Dat blijft geheim!
 
Agnes is geboren in 1963 en heeft twee meiden; Marloes en Ilona. Ze is getrouwd met Piet, ook iemand die we vaak zien bij trainingen en wedstrijden, en ze werkt als huisvrouw. Agnes heeft 1 zus en 1 broer. Dat ze sportief is blijkt ook wel uit de andere sporten die ze tot nu toe heeft gedaan. Tafeltennis, racefietsen, skien, aerobics, callenetics, body balance, pilates. Waarschijnlijk is de lijst nog veel langer, maar het beeld is duidelijk. Haar langste afstand tot nu toe is de halve marathon.
 
Gevoelsleven
Agens heeft een superhekel aan schijnheiligheid. Haar positieve eigenschap is dat ze opgewekt is. Dat sluit wat mij betreft wel aan hoe we haar bij trainingen zien: altijd vrolijk! Over haar verbeterpuntjes moet ze wat langer nadenken, of ze heeft ze niet of de lijst is te lang en ze kan niet goed kiezen. Van alle bekende mensen zou ze graag de Dalai Lama een keer willen ontmoeten. Misschien kan ze met hem goed praten over haar levensmotto ´pluk de dag´! Agnes is verder goed voor de wereld, want iets weggooien vindt ze niks. Ze geeft het liever weg aan anderen. Bang is Agnes voor spinnen, maar sinds haar lidmaatschap bij de AV Zeewolde kan ze bij een ontmoeting met spinnen beter hard rennen dan hard gillen. Echte romantiek is voor haar een wandeling langs de zee.
 
Hobby´s en keuzes
Agnes werkt graag in de tuin, houdt van winkelen, lezen, films kijken. Als ze erg rijk was zou ze verre reizen maken. Haar eerste gedachte van vanochtend was “Oeps, ik moet eruit!”. Daarna komt het ontbijt dat gemiddeld bestaat uit een boterham met pindakaas en kopje kamillethee. Haar favoriete eten is groente, fruit en vis. Vlees daarentegen eet ze absoluut niet graag. Ik kreeg de indruk dat ze niet echt een keukenprinses is, want ze gaf aan dat ze ´helaas´ bijna iedere dag zelf moet koken. Haar favoriete steden zijn Amsterdam, Utrecht en Barcelona. Tenslotte houdt ze van muziek, met name pop, klassiek en jazz. Nou, dat lijkt me een brede muzikale smaak.
 
Agnes, dank voor je deelname. Haar eigen afsluiting van dit interview: “Hopelijk weten jullie nu genoeg over mij. Zo niet loop dan een keer gezellig met me mee op, dan wil ik gerust een en ander verder toelichten.” Lijkt me een goed aanbod!


Aflevering 9: Anita SiemerinkAnita Siemerink

Vanaf mei 2005 is Anita Siemerink lid van onze vereniging. Hieronder staat alles wat je altijd al had willen weten over haar, maar nooit hebt durven te vragen.

Anita is geboren in 1964. Ze werkt bij een inpakbedrijf voor biologische groenten. In het weekend sport Anita graag, maakt ze muziek of een motorritje met haar partner Rob. Ook drinkt ze graag een lekker glaasje wijn, houdt ze van computeren of een boek lezen. Dat ze van muziek houdt blijkt ook wel uit haar eerste westerngitaar. Dat is het laatste dat ze ooit zou weggooien. Daarnaast is haar tweede westerngitaar het mooiste cadeau ooit. Haar positieve eigenschap is euhhh (ze vindt het moeilijk om dat over zichzelf te zeggen) doorzettingsvermogen. Daarentegen is het huishouden doen niet haar sterkste kant. Verder heeft ze een hekel aan negatieve mensen en houdt ze er niet van als mensen kwaad worden.

Anita SiemerinkSporten
Ze is gaan hardlopen via haar buurman Hans die haar op het bestaan van de atletiekvereniging wees. Daarvoor liep ze ´voor zichzelf´. Voor het hardlopen heeft ze naar eigen zeggen niet zoveel gesport, vooral vechtsporten zoals ´pencak silat´, jui juitsu en karate. Daarbij schrok ze iedere keer van de schreeuw die ze moesten geven: “HA!”. Ook heeft ze nog tai chi beoefend en jawel country dansen in een demo groep. Ze grapt zelf: “Ook topsport hoor!”. Alsof het hardlopen nog niet genoeg is zwemt ze ook nog en fietst ze veel. Na twee jaar bij de club heeft ze al haar eerste marathon gelopen, namelijk die van Eindhoven in 2007. Inmiddels heeft ze al vijf marathons op de teller staan!!! Nu de lente weer begint is Anita blij, want het voorjaar is haar favoriete tijd om te lopen: “Lekker alleen maar een t-shirt en een kort broekje aan.”

Allerlei
Anita zou graag Neil Young eens willen ontmoeten, daarnaast heeft ze een muzikale voorkeur voor country rock. Verder zou ze verhuizen naar een groter huisje en een wereldreis maken als ze morgen de loterij wint. Voor haar is romantiek met name ´s avonds samen met Rob bij een waxinelichtje en met een glaasje rode wijn een spannende film kijken. Vrijdag is de beste dag van de week, want dan kan ze eindelijk uitslapen. Als ontbijt neemt ze dan beschuit met gestampte muisjes. Haar favoriete eten is de Argentijnse steak. Ondanks haar werk met biologische groenten houdt ze niet van bonen, spruitjes en bieten. Haar favoriete stad is Dawson City in Canada. Eventjes doorvliegen en je komt bij haar favoriete vakantieland: Alaska (brrrr).

Anita, bedankt voor het interview en je hebt de leukste reactie tot nu toe op de vraag wat je laatste woorden zijn voordat je sterft (wie verzint eigenlijk dat soort deprimerende vragen), namelijk: “Balen zeg! Ik wilde nog zoveel doen!”


Aflevering 8: Frank Ellenbroek

Frank Ellenbroek is lid sinds juni 2009. Hij werd lid bij onze vereniging gekomen toen er samen met de TVZ getraind werd op weg naar de marathon van Amersfoort. Dat vond hij een erg leuk initiatief, dat hopelijk nog vaak herhaald zal worden.

FrankEllenbroekWetenswaardig
Frank is geboren in 1959, woont al 27 jaar samen met Katja (ook lid van AV Zeewolde) en heeft drie kinderen: Tjerna (17) Youri (14) en Ilse (11). Frank is behoorlijk sportief aangelegd, zie ook de bijgevoegde foto. Toen hij ging studeren aan de ALO (Academie voor Lichamelijk Opvoeding) voor gymdocent heeft hij heel veel verschillende sporten gedaan. Verder heeft hij zo’n dertig jaar volleybal gespeeld, met zelfs zeven jaren eredivisie en een tijdje bij Jong Oranje. Inmiddels sport Frank alleen nog maar bij ons. Zijn eerste marathon heeft hij gelopen in Amersfoort (2009).

Frank persoonlijk
Hij is docent techniek/O&O en coördinator van de Mavo (VMBO-tl) op RSG Levant in Zeewolde. Vroeger had hij zelf niet een uitgesproken hekel aan een bepaald vak. Hij hield het meest van vakken waarbij je iets kon doen. Waarschijnlijk heeft hij daarom zelf ook gekozen voor de vakken lichamelijke opvoeding en techniek. Stilzitten is niet ‘zijn ding’. Frank heeft verder een superhekel aan gezeur en geneuzel om niks.
Als hij morgen opeens erg rijk wordt dan koopt hij direct een nieuwe motorfiets en daarna rustig nadenken wat hij met de rest zou doen. In het weekend heeft Frank enkele favoriete bezigheden, zoals hardlopen, koken en bij het sporten van de kinderen kijken. Voor het eten vind Frank vis erg lekker, maar hij houdt ook van verschillende pastagerechten en lekkere salades. Daarentegen kun je hem beter geen gortenpap en havermout voorzetten. Als ontbijt eet hij het liefst een boterham en een cracker.

Romantiek
Hij kent zijn vrouw van ‘Katwijk aan Zee’, waar ze als groepsleiders vakantiewerk deden. Samen met een groep kinderen hielden ze daar een kamp houden. De zee, het strand en lekker uit eten in de avond heeft voor hem nog steeds een heel speciale betekenis. Het mooiste cadeau ooit was dan ook de geboorte van zijn drie kinderen. Frank kan verder genieten van een bos of een strandwandeling en gaat hij iets meer voor een zwoele zomer dan een witte kerst. Voor Frank duurt de zomer elk jaar een paar maanden te kort. Zijn favoriete stad is Siënna in Italië. Dit is ook zijn favoriete vakantieland. In de meivakantie gaat hij graag met een volleybalmaatje naar Noorwegen.

Voorkeuren
De favoriete muziek van Frank is muziek uit jaren ’70 en ‘80 (The Stones, Bryan Adams, Queen, Bon Jovi, Tina Turner, enz.). Als kledingsstijl kiest hij voor gemakkelijk. Oftewel vaak een spijkerbroek met T-shirt, soms een blouse. De mooiste opmerking over zijn kleding hoorde hij laatst van een brugklasleerling, die hem in een blouse zag lopen en zei: “Meneer, heeft u vandaag uw Jack & Jones niet aan?”, waarbij hij doelde op een t-shirt van het genoemde merk wat ik blijkbaar nogal vaak op zijn lesdag aan heb.

Frank: bedankt voor je bijdrage!


Aflevering 7: Brenda van Rijn

Haar foto laat zien dat ze veelzijdig en sportief is en van de bergen en natuur houdt. Hieronder staan meer wetenswaardigheden.

Brenda is geboren in 1967 en is tante van een neef en nicht. Ze sport sinds het voorjaar van 2007 bij onze club en heeft in die tijd al halve marathons gelopen. Hiervoor heeft ze ook geschaatst en naast hardlopen beoefent ze ook lange afstanden wandelen. Zo heeft ze laatst nog de hele van Z tot Z uitgelopen, een zeer knappe prestatie. Naar eigen zeggen - met uiteraard enige bescheidenheid - heeft ze een erg goede conditie.

Brenda van RijnBrenda draagt het liefst spijkerbroeken. Dit is ten dele te combineren met haar werk, want als eerste werkt ze in de boekhouding en daarnaast in het veld op een fruitboomkwekerij in het buitengebied van Zeewolde. Ook als ze opeens miljonair zou worden zou ze gewoon door blijven ademen. Ze is dus redelijk nuchter. Misschien is er dan wel meer tijd en geld voor haar hobby’s, want ze sport graag en laat verder het liefst de ‘boel de boel’. Verder houdt ze van de zaterdag en kan ze alle seizoenen goed waarderen. In zomer ontbijt Brenda lekker buiten (yoghurt met muesli en roosvicee en een glas sinaasappelsap) en als er sneeuw ligt kan ze heerlijk door het bos banjeren. Haar favoriete maaltijd is pasta, vis, rauwe andijviestamppot. Daarentegen maak je haar absoluut niet blij met olijven

Brenda is absoluut geen stadsmens en is dan ook vaker in het bos op de fiets te vinden of met de hond of als ze de roofvogels aan het begluren is. In haar vakantie gaat ze dan ook het liefst naar een land met bergen om een berghuttentocht te maken (zie foto). Haar positieve eigenschap is dat ze toch wel een vrolijk type is en positief ingesteld. Verder heeft ze een super hekel aan roken en arrogante betweters. Haar beste beslissing ooit is haar verhuizing naar Zeewolde. Ze heeft het hier geweldig naar haar zin: midden in de natuur, fijne mensen om me heen, ouders en zus om de hoek.

Conclusie is dan ook dat Brenda een buitengewoon gewaardeerd lis is van onze vereniging: positief ingesteld en liefde voor Zeewolde, natuur en de sport. Brenda: bedankt voor je bijdrage.

Lees ook Brenda haar verslag van de ZtotZ-tocht die ze op september 2010 liep >>


Aflevering 6: Fred van Tol

Het volgende slachtoffer voor 'Wie zit hier achter?' is iemand die vanaf januari 2010 lid van onze vereniging is, maar toch al redelijke bekendheid geniet. Zeker omdat hij - met al 3 marathons achter zijn naam - niet een doorsnee opstarter is. Zijn naam is Fred en hieronder staat meer informatie over hem.

Fred van TolDe zeilkant
Fred is in mei weer een jaartje ouder geworden en is nu 48 jaar. Hij heeft drie broers en twee zussen en drie kinderen; Jelmer (18), Pepijn (16) en Rogier (12). Een hekel heeft hij aan ruzie en in principe is hij dus altijd vrolijk. Als negatieve eigenschap meldt hij dat hij niet lang stil kan zitten. Gevoel voor romantiek heeft hij ook, want dat is 's nachts zeilen op zee met zijn vrouw Marja met Sting/The Police op de achtergrond. Dat is een mooi bruggetje naar zijn werk en hobby, namelijk zeilen. Hij werkt als strategisch beheerder en schipper voor zeilcharter HVAL (yachtdeliveries, maritieme ondersteuning). Op de vraag wat hij zou doen als hij heel veel geld zou hebben hoeft Fred dan ook niet lang na te denken: een langere zeilreis maken. In het weekend zeilt hij dan ook erg graag. Zijn mooiste cadeau ooit heeft ook weer met zeilen te maken, namelijk het uitkomen zijn de droom HVAL.

De sportieve kant
Naast zeilen en hardlopen heeft Fred ook geschaatst, gefietst, gezwommen, gehockeyd. Actief bedrijft hij dus hardlopen, zeilen en hockey. Zoals al vermeld heeft hij al drie keer de marathon gelopen van Rotterdam. Daarbij heeft hij geen favoriet jaargetijde om te sporten. Fred kan sowieso niet goed stilzitten en gaat dus altijd door. Ondanks deze sportieve achtergrond en winnersmentaliteit is zijn lichamelijke conditie nog te verbeteren. Of zoals hij zelf zegt: het begint weer op peil te komen. Verder rookt hij niet, kijkt weinig TV maar houd wel van een lekker glaasje alcohol.

Zijn wetenswaardigheden
Vanuit de romantiek kwam het al aan de orde; Fred houdt van de muziek van The Police, maar ook van The Stones. Graag zou hij Sting een keer willen ontmoeten. Zijn favoriete vakantieland ligt in Scandinavië en zijn favoriete stad is Kopenhagen. Het liefst zou hij iets langer willen zijn, maar voor de rest vindt hij zijn lichaam prima. Vrijdag is voor Fred de beste dag van de week. Ongetwijfeld om dan actief te sporten en te zeilen. Hij staat dan op met yoghurt met cruesli als favoriet ontbijt. Zijn favoriete avondeten is tomatensoep, maar zelf kookt hij nooit. Zijn kinderen vinden dat hij dat niet kan en Fred geeft ze daar gelijk in. Van al het eten mijdt hij spruitjes het meest.

Fred, dank voor je bijdrage en hopelijk wordt je zeilcharter een groot succes!


Aflevering 5: Richard Kenter

Richard Kenter loopt al sinds maart 2008 bij onze club. In februari is hij weer een jaartje ouder geworden en is inmiddels 39 geworden (2010). Hij werkt bij de douane, heeft nog nooit een glas alcohol gedronken of een sigaret aangeraakt. Met zijn tatoeages is hij een opvallende persoonlijkheid binnen de Atletiekvereniging.

Sportief Richard Kenter
Voordat Richard ging hardlopen heeft hij vanaf zijn 6e jaar tot zijn 30e jaar gevoetbald. Daarna kwam er een groot zwart gat op sportief gebied. Zijn ambities zijn hoog, want hij wil wel een marathon lopen. Vorig jaar heeft hij al 25 kilometer gelopen (naar zijn zeggen met dank van Anita), dus het gaat de goede kant op. Hij vindt zijn conditie dan ook redelijk, wel heeft hij door een vervelende blessure lang niet kunnen lopen. Als hij iets aan zijn lichaam mocht veranderen, dan zou hij een paar nieuwe benen bestellen zoals die van Haile Gebrselassie. Tenslotte loop hij het liefst van alle seizoenen in de zomer en is zondag de beste dag van de week. Vooral als hij heeft hardgelopen.

Gevoelsleven
Richard heeft een super hekel aan: blessures (geen verrassing gelet op bovenstaande). Zijn positieve eigenschap is zijn spontaniteit, waar nog aan gewerkt kan worden is zijn slordigheid. Misschien ook wel zijn gevoel voor romantiek, want volgens zijn vrouw is dat nog niet optimaal. Verder zou hij graag een keer Johan Cruijff willen ontmoeten.

Kids
Richard heeft 1 zus en twee jonge kinderen (Dean en Rick, respectievelijk 4 en 2 jaar oud (2010)). Die kinderen zijn het mooiste cadeau ooit. Tegelijkertijd dus ook zijn grootste angst; dat zijn kinderen iets overkomen. In het weekend doet hij het liefste iets leuks met zijn kinderen. Daarbij hoort niet TV kijken, want dat doet hij niet veel.

Richard KenterVoorkeuren
Favoriet eten is stampot andijvie, maar zelf kookt hij bijna nooit. Als ontbijt neemt hij twee boterhammen met hagelslag. Verder heeft hij nooit gerookt en ook nog nooit alcohol gedronken. Een boswandeling kan hij waarderen, net als zijn favoriete muziek reggae. Zijn favoriete vakantieland is lekker dichtbij, namelijk Nederland. En buiten werktijd kun je hem tegengekomen in zijn favoriete kledingstijl namelijk spijkerbroek en een sweater.

Richard: bedankt voor je deelname en succes met het invullen van 1 van je dromen, het lopen van een marathon.

Bekijk ook: Artikel in Runnersworld waarin Richard vertelt over zijn favoriete loopplek. (opent in nieuw venster) 

 

 

 


Aflevering 4: Fokko van de Koppel

Fokko van de KoppelFokko is geboren in 1991 en op dit moment 19 jaar oud. Op dit moment loopt hij stage bij KWA bedrijfsadviseurs.

Hij is al vijf jaar lid en is bekend van onder meer de atletiektrainingen op dinsdagmiddag aan de jeugdleden. Hij is behoorlijk sportief, want hij heeft hiervoor ook gezwommen, breakdance en fitness gedaan. Nu ligt zijn aandacht wel bij de atletiek, waarbij hij zijn conditie als ‘goed’ omschrijft. Zijn langste afstand is de halve marathon en een training van twee uur kan hij wel volhouden. Verder loopt hij het liefst in de lente.

Fokko in Londen in een Ferrari
Als positieve eigenschap heeft Fokko zijn gevoel voor humor, daarentegen kan hij ook slordig zijn. Lang stil zitten is niets voor hem. Verder heeft hij twee broertjes, Michael en Luc. Het mooiste cadeau dat hij ooit heeft gekregen was eind 2009, toen mocht hij in een Ferrari rijden. Misschien kan hij dit nog eens combineren met een weekend in London, want dat ziet hij als zeer romantisch. Dit is tevens zijn favoriete stad. Mocht hij ooit miljonair worden, dan is een Ferrari ook het eerste dat hij zou kopen. Als hij wat aan zijn lichaam zou kunnen veranderen, dan zou hij kiezen voor kleinere voeten. Tenslotte zijn foto’s erg belangrijk voor hem: die zou hij nooit weggooien. Fokko van de Koppel met Pupil Julian

Voorkeuren
Voor zijn ontbijt kiest Fokko voor twee bammetjes met pindakaas. Misschien helpt dat om zijn humeur weer te verbeteren, want zijn eerste gedachte vanmorgen was 'rot wekker!'. Hij ziet de zaterdag dan ook als de beste dag van de week: lekker rustig en stapavond. Verder kan hij erg genieten van een witte kerst, veel meer dan een warme zomer. Afgelopen periode is hij dus aan zijn trekken gekomen. In het weekend gaat hij graag uit, waarbij hij een matig glaasje drinkt en zeker niet rookt. Zijn favoriete eten is stampot andijvie, maar rode kool kun je beter niet voorzetten.

Fokko, superbedankt voor jouw bijdrage!

 Aflevering 3: Marloes Brumlief

Marloes is sinds 2004 lid en vierde onlangs haar eerste looplustrum. Ze is jeugdtrainster, juf en een bekend gezicht binnen onze vereniging. Reden voor een diepte-interview.

Marloes BrumliefMarloes maakt deel uit van de redelijk sportieve familie Brumlief, waarvan alleen haar zus Linda niet besmet is met het loopvirus. Ze heeft in haar leven al de nodige sporten gedaan van ballet tot turnen en streetdancen. Nu is het voornamelijk atletiek en sinds een jaar ook tennis. Haar eerste marathon liep ze in oktober 2007 samen met haar ouders Nico en Hanneke Brumlief. Ze kreeg de smaak toen goed te pakken en daarom besloot ze een jaar later ook mee te gaan naar Budapest om daar haar tweede marathon neer te zetten in een tijd van 3.51 uur.

Gevoelsleven
Marloes is goedlachs en heeft een hekel aan asociaal gedrag. Haar positieve eigenschappen zijn zorgzaamheid en doorzettingsvermogen. Minder blij is ze met haar perfectionistische inslag en met het ‘piekeren’. Het mooiste cadeau ooit was voor Marloes een kettinkje van haar opa gemaakt uit de trouwring van haar oma. Romantiek is haar niet vreemd want ze is ten huwelijk gevraagd in Sagrada Familia. Verder is ze bang voor wespen, dus hopelijk waren die daar niet aanwezig.

Hobby’s en werk
Haar beroep is voor de klas staan, namelijk als juf van groep 8 op basisschool De Delta. Als ze morgen een miljoen zou winnen zou Marloes een paar jaar naar Afrika gaan om daar een school op te zetten. In het weekend gaat ze graag op stap met haar vriendinnen en samen met haar verloofde Dennis uitgebreid ontbijten. Haar favoriete ontbijt is yoghurt met muesli.

Nog even doorvragen ..
Kijk je veel TV? Nee, geen tijd voor. 
Roken? Nee. 
Favoriete eten? Italiaans en Spaanse tapas.
Wat eet je absoluut niet graag? Kip kerrie en rijst.Marloes Brumlief
Kook je wel eens zelf? Ja, ik vind het heerlijk om voor andere mensen te koken.
Hekel aan een vak op school? Kan ik dat als Juf zeggen? .. Begrijpend lezen. O zo belangrijk maar heel saai om te geven. 
Favoriete stad? Eindhoven
Wat vind je van alcohol? Lekker
Favoriete muziek? Jaren 70 / 80 en 90
Favoriete vakantieland? Italië

Keuzes
Monopoly of Schaken? Monopoly
Bos of strand wandeling? Strandwandeling 


Aflevering 2: Ton van Maarseveen

Ton, wie kent hem niet? In ieder geval is hij superbekend bij de opstarters en wordt hij door velen gewaardeerd, ook vanwege zijn trainingen. Toch is hij nog maar sinds een jaar of drie lid van onze vereniging. Ton wordt in januari 62 jaar en is al 33 jaar getrouwd met Jannie. Zij hebben samen twee dochters, Martine en Amber.Ton van Maarseveen

Over zijn sport
Naast hardlopen heeft hij gezeild en regelmatig in een kano gezeten. Ook heeft hij geroeid en een paar jaar badminton gespeeld. Verder is hij ook een Nordicer en fiets daarnaast ook graag. Inmiddels heeft hij al elf keer een marathon gelopen waarvan er 10 uitgelopen. Als training loopt hij het liefst een duurloop tussen de 2 en 3 uur!!! Het is dan ook geen verrassing dat Ton over een zeer goede lichamelijke conditie beschikt, wat nog eens wordt bevestigd door Coopertestjes. Wat is zijn geheim? Misschien wel regelmatig cruesli als ontbijt. Het lekkerst vindt hij overigens een bord havermout, kan hij goed op lopen (vooral bij de lange duurloop).

Gevoelsleven
Ton heeft een superhekel aan negatieve mensen. Als kwaliteit van zichzelf zegt hij dat hij van het goede van elk mens uitgaat. Maar hij kan zich ook volledig afsluiten van wat er om zich heen gebeurt, een negatief trekje volgens hem. Verder is hij bang voor kleine ruimtes. Het belangrijkste voor is zijn trouwring, iets dat hij nooit zou weggooien (al zou hij nu even niet weten waar die is...). Naast een zeer sportieve inslag is hij ook romantisch en gaat hij het liefst bij volle maan op het strand een wijntje drinken met zijn vrouw. Verder geniet hij van de Griekse keuken, maar komen oesters er bij hem echt niet in. Zijn favoriete stad is Karnak en dan speciaal de Tempel van Amon in Egypte. Tenslotte luisert hij graag naar licht klassieke muziek zoals wordt uitgezonden op classic FM.

Werk
Uiteraard is Ton niet iemand die lui op de bank thuis blijft zitten en doet hij veel vrijwilligerswerk, onder andere bij Natuurmonumenten en voor de Arme kant van Zeewolde. Daarnaast is hij penningmeester bij de stichting Toekomst voor Gambia. Dat verklaart ook het antwoord op de vraag: "Wat zou je doen als je rijk was?". Zijn antwoord: -"Gewoon lekker doorleven maar wel een grote wereldreis maken en mensen die het echt slecht hebben ondersteunen.” Tja, met zoveel positieve eigenschappen mogen we blij zijn met Ton in ons midden.


Aflevering 1: Willem Verhaar

WillemVerhaar

Over zijn sport
Willem Verhaar is al 10 jaar lid van onze club en vertelt meer over zichzelf. Hij is geboren in september 1947 en heeft twee kinderen Jort (16 jaar) en Jinte (13 jaar). Andere sporten die hij heeft beoefend zijn fietsen en zwemmen, maar op dit moment is hardlopen de enige sport voor hem. Hij heeft al meerdere marathons gelopen, waaronder die in New York. Dit was ook meteen zijn langste afstand. Verder is de zomer en het najaar zijn favoriete jaargetijde om te sporten.
 
Werk en (gevoels)leven
Hij heeft een super hekel aan vernielingen en is naar eigen zeggen nergens bang voor. Op de vraag wat zou je nooit weggooien antwoordt hij; -"Mijn vrouw!", net als op de vraag wat romantisch voor hem is. Hij blijkt een echte familieman, want het mooiste cadeau ooit is voor hem zijn vrouw en zijn kinderen. 
Als werk heeft Willem verkoop en advies van theaterverlichting (Licht&Zo) en is hij mede-eigenaar van theater De Kluit. Als eerste gedachte 's ochtends denkt hij vaak; -"Het is nog donker, maar het wordt vanzelf weer licht". Daarna begint hij vaak aan een snee brood met twee crackers. Met name de vrijdag ziet hij als beste dag van de week. In het weekend loopt hij graag hard, maakt hij theater en gaat hij lekker met zijn gezin op pad (onder meer zeilen).

Smaak Willem Verhaar
Zijn favoriete eten is wokken en hij lust absoluut geen tuinbonen. Vervelendste vak op school was voor hem algebra. Verder kiest hij liever voor een strandwandeling dan een bezoek aan het bos. Zijn favoriete steden zijn Parijs en Londen en als drankje drinkt hij graag een wijntje. The Boss is zijn favoriete muziek en Frankrijk en Oostenrijk zijn landen waar hij graag naar toegaat op vakantie. Tenslotte is de spijkerbroek zijn kledingsstijl.

Sponsoren:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...