U bent hier: Home › Wie zit daar achter? › Fred van Tol

Aflevering 6: Fred van Tol

Het volgende slachtoffer voor 'Wie zit hier achter?' is iemand die vanaf januari 2010 lid van onze vereniging is, maar toch al redelijke bekendheid geniet. Zeker omdat hij - met al 3 marathons achter zijn naam - niet een doorsnee opstarter is. Zijn naam is Fred en hieronder staat meer informatie over hem.

Fred van TolDe zeilkant
Fred is in mei weer een jaartje ouder geworden en is nu 48 jaar. Hij heeft drie broers en twee zussen en drie kinderen; Jelmer (18), Pepijn (16) en Rogier (12). Een hekel heeft hij aan ruzie en in principe is hij dus altijd vrolijk. Als negatieve eigenschap meldt hij dat hij niet lang stil kan zitten. Gevoel voor romantiek heeft hij ook, want dat is 's nachts zeilen op zee met zijn vrouw Marja met Sting/The Police op de achtergrond. Dat is een mooi bruggetje naar zijn werk en hobby, namelijk zeilen. Hij werkt als strategisch beheerder en schipper voor zeilcharter HVAL (yachtdeliveries, maritieme ondersteuning). Op de vraag wat hij zou doen als hij heel veel geld zou hebben hoeft Fred dan ook niet lang na te denken: een langere zeilreis maken. In het weekend zeilt hij dan ook erg graag. Zijn mooiste cadeau ooit heeft ook weer met zeilen te maken, namelijk het uitkomen zijn de droom HVAL.

De sportieve kant
Naast zeilen en hardlopen heeft Fred ook geschaatst, gefietst, gezwommen, gehockeyd. Actief bedrijft hij dus hardlopen, zeilen en hockey. Zoals al vermeld heeft hij al drie keer de marathon gelopen van Rotterdam. Daarbij heeft hij geen favoriet jaargetijde om te sporten. Fred kan sowieso niet goed stilzitten en gaat dus altijd door. Ondanks deze sportieve achtergrond en winnersmentaliteit is zijn lichamelijke conditie nog te verbeteren. Of zoals hij zelf zegt: het begint weer op peil te komen. Verder rookt hij niet, kijkt weinig TV maar houd wel van een lekker glaasje alcohol.

Zijn wetenswaardigheden
Vanuit de romantiek kwam het al aan de orde; Fred houdt van de muziek van The Police, maar ook van The Stones. Graag zou hij Sting een keer willen ontmoeten. Zijn favoriete vakantieland ligt in Scandinavië en zijn favoriete stad is Kopenhagen. Het liefst zou hij iets langer willen zijn, maar voor de rest vindt hij zijn lichaam prima. Vrijdag is voor Fred de beste dag van de week. Ongetwijfeld om dan actief te sporten en te zeilen. Hij staat dan op met yoghurt met cruesli als favoriet ontbijt. Zijn favoriete avondeten is tomatensoep, maar zelf kookt hij nooit. Zijn kinderen vinden dat hij dat niet kan en Fred geeft ze daar gelijk in. Van al het eten mijdt hij spruitjes het meest.

Fred, dank voor je bijdrage en hopelijk wordt je zeilcharter een groot succes!

Sponsoren:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...