U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › ZtotZ tocht 2010 (Brenda van Rijn)

ZtotZ tocht (110km, Brenda van Rijn)

Zaterdag 10 september 2010 gingen tal van lopers van start voor een 110km lange wandeltocht door Flevoland. Zo ook Brenda van Rijn, hieronder haar verslag.

Ik ben toch ook maar even in de pen geklommen na mijn wandeling door de mooie Flevopolder.
Wat begon 2 jaar terug met de 50 km afleggen samen met Esther en onze twee wandelmaten van toen Henjo de Looper en Gurbe .... is van het weekend geëindigd in het afronden van de totale afstand van 110 km. Een hele stille wens die ik op een gegeven moment niet meer voor me kon houden. En zo liet ik al gauw her en der doorschemeren dat ik hem waarschijnlijk ging lopen. En dan blijkt er geen weg meer terug te zijn.

Maar wat een belevenis werd het. Het begon met een geweldige start vanaf de pont bij het gemeentehuis, met ook nog eens behoorlijk wat trouwe supporters die daarbij aanwezig waren. En daarna was het gewoon wandelen geblazen. Niet nadenken over lichte ongemakken en pijntjes, waarvan de eerste paar uur met een pijnlijke knieholte, maar gewoon doorstappen. En vooral genieten van al wat er onderweg gebeurt. De verzorging was grandioos, het eten en drinken, de ontvangst bij iedere post. De mooie sterrenhemel, de krekels, mijn meegebrachte muziek die voor heerlijke afleiding zorgde, de duisternis van het Natuurpark Lelystad, de trouwe bezoekjes van Paul en Ad, de sms-jes en telefoontjes, de mooie uitzichten, onbekende wegen en paden. In de omgeving van Dronten kreeg ik gezelschap van Esther, even lekker bijkletsen en laten bijkletsen want toen was ik al niet altijd even helder meer. Ik bleef Biddinghuizen maar met Swifterbant verwarren en vervolgens praatte ik telkens alsof ik diezelfde ochtend was gestart, alsof ik de nacht alweer vergeten was? Ik weet het niet. Vanaf Biddinghuizen kreeg ik gezelschap van zus Linda, ook prettig. Af en toe praten, vooral luisteren en heel gezellig oordoppen in en muziek luisteren....

Geen moment heb ik een echte inzinking gehad, ik was af en toe mijn ritme kwijt maar plotsklaps was dat er vaak ook ineens weer. En al die tijd heb ik het naar mijn zin gehad, het blije gevoel overheerste en vooral het plan om aan te komen en dat straatje naar beneden richting de finish te nemen. Ik heb niet op een tijd gelopen, ik heb alleen halverwege gekeken hoe laat het was. Het was toen even na 5-en in de ochtend en daar had ik van tevoren op gehoopt. En voor de rest liep ik gewoontegetrouw op mijn gevoel. Het tempo was toch niet aan te passen, mijn benen bewogen en ik liep gewoon mee.

Al met al was het een belevenis en een aanrader voor een ieder die er stiekem aan zit te denken. Gewoon doen!
En bij dezen wil ik nog even alle volgelingen bedanken die mij in de gaten hielden via internet en mij al dan niet bestookte met sms-jes en telefoontjes. Ontzettend bedankt!! In het bijzonder Esther, Linda en de 2 trouwe motormannen Paul en Ad. TOP!!

Er is nog één feit vergeten, iets dat ik toch even vermeld wil zien: ik hoopte op een binnenkomst rond 5 uur in de middag, het werd tegen al mijn verwachtingen in even na half 4....

Brenda van Rijn

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...