U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Laatste Pont Duursportevenement 2010

Laatste Pont Duursportevenement 2010

Het Laatste Pont Duursportevenement wordt jaarlijks georganiseerd door de drie duursportverenigingen van Zeewolde: De Atletiekvereniging (AV Zeewolde), de Triathlonvereniging (TVZ) en de Wieler Toerclub (WTC). Dit evenement verenigt daarmee drie belangrijke duursporten: hardlopen, fietsen, en nordicen. Hieronder een aantal verslagen van respectievelijk Rob Emmens, Paul Lindeboom en Onno Mulder. Met onderaan de pagina linken naar diverse fotoalbums.

Halve Marathon, Duo-loop en Nordic Walking
Door: Rob Emmens

Geen officiële wedstrijden, echter de klok gaat wel van start, dus menig serieuze loper zal dit op zijn of haar manier wel in gedachten hebben gehouden. Zodoende was er voor de liefhebber toch wel een duidelijk wedstrijdelement terug te vinden. In ieder geval tegen zichzelf. Temeer omdat de plaats van vertrek en aankomst (RCN-Camping) net zoals bij andere loop- en fietsevenementen, (zoals bv de LOKO-loopcompetitie) weer schitterend was opgetuigd met een groot FINISH- doek, met daarnaast onder een partytent, een rillende vrijwilligster (Geke) die dapper de kille zuidwester trotserende, met verkleumde vingers akelig precies de diverse eindtijden in de laptop wist te kloppen…

Wat het loop- gedeelte betrof waren er wederom diverse onderdelen, te weten een heuse Halve Marathon van ruim 21 km, edoch deze afstand mocht ook in een Duo-loop worden afgewerkt, waarbij 2 personen afwisselend het stalen ros dan wel de benenwagen konden inzetten. Enkele familiecombinaties konden door belangstellenden worden waargenomen, zoals diverse combinaties van het gezin Brumlief. Opvallend koppel hierbij was vader en zoon Tromp-van Herpt, waarbij vader Jan Willem bijna van zijn fiets viel van trots, toen zoonlief glimmend van trots de laatste meters naar de finish snelde, keurig getooid in de blauw-witte clubkleuren van zijn cluppie AV Zeewolde …Een onvaste greep naar zijn pet bracht daarbij redding, zodat een akelig ongeluk uitbleef… Tevens deed het koppel Judith Beckers met dochter Anouk enthousiast mee als duo.

Wat het wedstrijdelement betreft, gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat diverse prominente Zeewolder Halve Marathon-kanjers wegens blessureleed niet van de partij waren. Enkelen daarvan hadden zich, uiterst sportief, aangemeld voor een van de vele vrijwilligerstaken, zodat ze wel degelijk betrokken waren bij dit unieke sportevenement. Geinteresseerde lezertjes zullen op de AV Zeewolde website namen hiervan herkennen als bijvoorbeeld Hans, Jelmer, Valentijn, Jos en Hein.
Lokale held Bas had zich stiekem getooid in fietstenue om zodoende toch weer aan zijn kilometers te komen..(over enkele weken mag hij gelukkig de loopschoenen weer veteren).

Start
Om ongeveer 8.45 uur scheepte het gezelschap in op De Flegel, waarbij we dus zowel lopers als mountainbikers konden waarnemen. Aan de overkant aangekomen vond wederom een ware traditie plaats in de vorm van een haastig opgezette plas-episode waarbij atleten van beide geslachten, in diep gepeins verzonken, de vochtbalans kon rechttrekken om zodoende optimaal voorbereid aan de barre klus te beginnen. Na een bemoedigend woordje van de alom bekende starter Harry Dobber, daverden eerst de fietsers weg, waarna de lopers aan de beurt kwamen.

Het parcours ging via het surfstrand nabij de A28 de polder in om bij de ophaalbrug weer koers te vatten richting de RCN. Onderaan de brug had zich een professionele verzorgingsploeg opgesteld om met diverse versnaperingen de moed bij onze atleten er weer helemaal in te brengen.
Na al dan niet een versterking te hebben genuttigd wordt de loop vervolgd, heerlijk met de wind in de rug en in beschutte omgeving, via de Jutter, diverse strandjes richting Erkemederstrand. Vandaar het vertrouwde parcours, menigmaal ingelast in een lange duurlooptraining, door het bos naar de RCN camping terug.

Finish
Daar aangekomen volgt een psychische oplawaai van jewelste, want de 5-km-opstartgroep, die gelijktijdig hun eerste trainingsperiode afsloten middels het aflopen, mochten gewoon linéa recta onder de FINISH-poort door. Terwijl de Pontlopers dat ook deden, echter daarna nog eens 600 meter voor de boeg hadden om tenslotte via de 'achterzijde' van deze poort uiteindelijk definitief mochten finishen.

 

 

Gelopen tijden
Voor de statistici onder onze lezertjes hierbij de eerste 3 dames en heren van de Halve Marathon:

 1e dame Esmee Verhulp 1.46.30 
 2e dameMarleen Bois  1.50.45
 3e dameKarin Gouw  2.00.19
   
 1e heerRon Gouw  1.26.38
 2e heerRob Emmens 1.39.11
 3e heerSieger-Rink de Jong 1.41.53
   
 1e duo Marloes & Joost Brumlief 1:43:29

Klik hier voor de volledige uitslagen >> (PDF, opent in nieuw venster)


Nordic Walking
Naast het fiets- en hardloopgebeuren was er ook een leuke groep Nordic Walkers actief tijdens dit evenement, al staken zij het Wolderwijd niet over. Door Geert Boersema was een mooie 10km route uitgezet langs de Slenk. Halverwege werden ze door vergast op een kop warme koffie of thee met plak cake.

Tot slot dient natuurlijk nog te worden vermeld dat wij erg blij waren met de sponsoren, te weten: Paramedisch Centrum Luxor en Run2Day Almere.

U allen groetend, Rob, de Rennende Reporter


ATB (Groep I)
Door: Paul Lindeboom

De ATB-ers die vanochtend kozen voor de aansluiting bij de 'snelle' groep o.l.v. Paul Lindeboom (TVZ) vormde een mooie afspiegeling van het Laatste Pontevenement. Bas Pieterse (AVZ/TVZ), Hans Kranendonk (WTC en voormalig penningmeester van TVZ), Eduard Beekman (nu fietslid bij TVZ, voormalig AVZ-loper), Johan van Peperzeel (AVZ/TVZ), Annemiek Veenkamp (TVZ (en stiekem looplid bij Loopgroep 2000) vertegenwoordigden alledrie de organiserende verenigingen. Op de momenten dat het even kon praatte iedereen met iedereen, waaruit mooi kon worden afgeleid dat alledrie de verenigingen elkaar weten te waarderen.
De route aan de overkant is niet al te populair, onbekend maakt onbemind. De overzijde herbergt langs de waterkant zo'n 14 strandstukken, die ook zo veel als mogelijk 'bedwongen' werden. Het halfnatte zand zuigt als het ware aan je banden, een prima training voor het kracht-uithoudingsvermogen, de stukken fietspad waren dan ook even een ruststukje, ondanks de wind tegen. Voor Hans Kranendonk was het zelfs een perfecte training, want deze krasse vijftiger gaat volgende week deelnemen aan de langste strandrace, 135km van Hoek van Holland naar Den Helder.
Voordeel van de strandstukken was ook dat de talrijke lopers tijdens het ruststukje gepasseerd worden. Velen kennen elkaar, gezellig dus.
De groep fietste een lekker tempo vanwege het plan om vanaf de Nijkerkersluis, na een downhill direct rechts naar beneden, eerst even een stukje richting de oude Eemhof te fietsen. Altijd leuk om over het Laaksestrand te fietsen in een poging om nudisten tegen te komen. Die poging 'strandde' want de twee personen die we tegenkwamen hadden kleding aan, hardloopkleding zelfs.
Nadat we via een omweg weer in de buurt kwamen van de Spiekweg pakten we het ATB-parcours op. Drie single-tracks meegepikt, deze lagen er door de relatief droge week behoorlijk goed bij ondanks dat de bovenlaag toch zorgt voor zware omstandigheden. Na de single-tracks het voor mannen onvermijdelijke onderlinge wedstrijdje. Een stuk van meer dan een kilometer over gras langs een slootkant eindigde bij de boerderij aan het Nulderpad met Eduard Beekman als afgetekende winnaar.
Het laatste stuk over de strandjes richting RCN was het dan ook driedubbel zo leuk dat juist Eduard op een stukje strand van slechts een meter of vijf nog een keer onderuit wist te gaan. Zo eindigde de ATB-tocht voor groep 1 op exact dezelfde wijze als dat die begon bij het motorcrossparcours bij de pontplaats........


ATB (Groep II)
Door: Onno Mulder

De moutainbikers, zo'n 15 in getal, splitsten zich op in twee groepen, een snellere groep en een rustige(re) groep. Onder leiding van twee voorrijders, Paul Lindeboom voor de eerste groep en Onno Mulder voor de tweede groep, reden zij langs de boorden van het Nuldernauw, over het strand en door het gras, naar de Nijkerkerbrug. Het zand zoog en het gras kleefde. Een zwaar traject, zwaarder dan een gemiddeld bosparcours, maar toch ook mooi, zo langs de rand van het water.

Na de Nijkerkerbrug maakte de eerste groep nog een lus door het bos bij de Eemhof. De tweede groep boog rechtsaf terug richting de RCN. Na de verversingspost net over de Nijkerkerbrug liep het traject van de tweede groep eerst over het Erkemederstrand en vervolgens ging het door het daarachter gelegen "savannegebied". De zware ondergrond deed de benen voelen, maar de prachtige omgeving in herfsttooi compenseerde dat ongemak ruimschoots. In de buurt van de RCN werden nog enkele gedeelten van moutainbikeparcours aangedaan (met name het fraaie slenkengedeelte). De paar modder en blubberpassages veroorzaakten nog een enkele valpartij, maar ook dat hoort bij moutainbiken in de polder. Na een kleine twee uur werd (een klein beetje) moe, maar (behoorlijk) voldaan het finishdoek bij de RCN gepasseerd. Moutainbiken langs het water, dat zouden er (volgend jaar) meer moeten doen! 
      


Fotoalbums
Klik op de onderstaande linken voor fotoalbums of juist de verslagen, foto's en uitslagen van voorgaande edities. Alle pagina's openen in een nieuw venster.

Foto's (Duo)Loop 2010 >>
Foto's ATB 2010 >>
Foto's Nordic Walking 2010 >>
Foto's Aflopen Opstartgroep Najaar 2010 >>

Startpagina foto's, verslagen en uitslagen 2009 >>
Uitslagen loopafstanden 2009 >>

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...