U bent hier: Home › Wie zit daar achter? › Frank Ellenbroek

Frank Ellenbroek

Frank Ellenbroek is lid sinds juni 2009. Hij werd lid bij onze vereniging gekomen toen er samen met de TVZ getraind werd op weg naar de marathon van Amersfoort. Dat vond hij een erg leuk initiatief, dat hopelijk nog vaak herhaald zal worden.

FrankEllenbroekWetenswaardig
Frank is geboren in 1959, woont al 27 jaar samen met Katja (ook lid van AV Zeewolde) en heeft drie kinderen: Tjerna (17) Youri (14) en Ilse (11). Frank is behoorlijk sportief aangelegd, zie ook de bijgevoegde foto. Toen hij ging studeren aan de ALO (Academie voor Lichamelijk Opvoeding) voor gymdocent heeft hij heel veel verschillende sporten gedaan. Verder heeft hij zo’n dertig jaar volleybal gespeeld, met zelfs zeven jaren eredivisie en een tijdje bij Jong Oranje. Inmiddels sport Frank alleen nog maar bij ons. Zijn eerste marathon heeft hij gelopen in Amersfoort (2009).

Frank persoonlijk
Hij is docent techniek/O&O en coördinator van de Mavo (VMBO-tl) op RSG Levant in Zeewolde. Vroeger had hij zelf niet een uitgesproken hekel aan een bepaald vak. Hij hield het meest van vakken waarbij je iets kon doen. Waarschijnlijk heeft hij daarom zelf ook gekozen voor de vakken lichamelijke opvoeding en techniek. Stilzitten is niet ‘zijn ding’. Frank heeft verder een superhekel aan gezeur en geneuzel om niks.
Als hij morgen opeens erg rijk wordt dan koopt hij direct een nieuwe motorfiets en daarna rustig nadenken wat hij met de rest zou doen. In het weekend heeft Frank enkele favoriete bezigheden, zoals hardlopen, koken en bij het sporten van de kinderen kijken. Voor het eten vind Frank vis erg lekker, maar hij houdt ook van verschillende pastagerechten en lekkere salades. Daarentegen kun je hem beter geen gortenpap en havermout voorzetten. Als ontbijt eet hij het liefst een boterham en een cracker.

Romantiek
Hij kent zijn vrouw van ‘Katwijk aan Zee’, waar ze als groepsleiders vakantiewerk deden. Samen met een groep kinderen hielden ze daar een kamp houden. De zee, het strand en lekker uit eten in de avond heeft voor hem nog steeds een heel speciale betekenis. Het mooiste cadeau ooit was dan ook de geboorte van zijn drie kinderen. Frank kan verder genieten van een bos of een strandwandeling en gaat hij iets meer voor een zwoele zomer dan een witte kerst. Voor Frank duurt de zomer elk jaar een paar maanden te kort. Zijn favoriete stad is Siënna in Italië. Dit is ook zijn favoriete vakantieland. In de meivakantie gaat hij graag met een volleybalmaatje naar Noorwegen.

Voorkeuren
De favoriete muziek van Frank is muziek uit jaren ’70 en ‘80 (The Stones, Bryan Adams, Queen, Bon Jovi, Tina Turner, enz.). Als kledingsstijl kiest hij voor gemakkelijk. Oftewel vaak een spijkerbroek met T-shirt, soms een blouse. De mooiste opmerking over zijn kleding hoorde hij laatst van een brugklasleerling, die hem in een blouse zag lopen en zei: “Meneer, heeft u vandaag uw Jack & Jones niet aan?”, waarbij hij doelde op een t-shirt van het genoemde merk wat ik blijkbaar nogal vaak op zijn lesdag aan heb.

Frank: bedankt voor je bijdrage!

Sponsoren:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...