avzeewolde.nl Logo AVZ
 

U bent hier: Home › Hardlopen › Wedstrijdkalender

Wedstrijdkalender Hardlopen

Aanmelden
Met uitzondering van clubevenementen is aanmelden op dit overzicht niet gelijk aan aanmelden bij de organisatie van het evenement. Aanmelden heeft in de eerste plaats als doel om te kunnen zien wie er nog meer meedoen of om onderling contact te zoeken.

Niet op de kalender?
Ben je van plan om mee te doen met een evenement en staat dit niet op onze wedstrijdkalender? Stuur dan een email naar of , dan voegen we deze alsnog toe. De kans is groot dat hiermee ook andere clubgenoten besluiten om mee te doen! Bovendien kun je dan afspreken om samen te gaan; wel zo gezellig!


Geregistreerde website-bezoekers kunnen zich na inloggen op deze pagina online aanmelden voor deelname aan geselecteerde activiteiten.
Heb je nog geen geldige loginnaam en wachtwoord voor deze website, dan kun je je hier registreren. Daarna kun je je online aanmelden voor deelname aan activiteiten.

Kalender / Hardlopen

BegindatumNaamLocatieAanvangOmschrijvingDeelname
27-08-2017Royal RunSoestdijk / Baarn Paleis Soestdijk, een unieke locatie voor een bijzonder hardloopevenement

Op zondag 27 augustus 2017 wordt al weer voor de derde keer de Royal Run ge-organiseerd. Behalve de individuele loop en de Business Run, nu dus ook een eigen Kids Run.

Start CAS Kids Run 1.300 meter om 11:00 uur

Start Individueel en Business Run:
- start 3.5 km 11.30 uur
- start 7.0 km 12.15 uur
- start 10.5 km 13.30 uur

Start en finish zijn aan de brede Watertorenlaan, vlakbij de Oranjerie.

Inschrijven via de site : https://royalrun.nl/

Aanmelden ter info (samen er naar toe?) voor AVZ clubgenoten ; via de AVZ clubsite


(0)
16-09-2017Dam tot Dam loop 16+17 sept 2017Amsterdam 

Op zondag 17 september 2017 kunnen 50.000 hardlopers meedoen aan de 33e editie van de Dam tot Damloop. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel, één van de grootste Businesslopen ter wereld en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De afstand is 10 Engelse Mijl, waaraan ook elk jaar een aantal wereldtoppers meedoet. Daarnaast worden in Zaandam en Amsterdam-Noord de Mini Dam tot Damlopen georganiseerd.

Een dag eerder, op zaterdagavond 16 september, vindt ook weer de Damloop by night plaats. Maximaal 15.000 lopers kunnen meedoen aan deze 5 Engelse Mijl (8 km) door de verlichte straten van Zaandam. Het avondonderdeel van Nederlands grootste hardloopevenement is met name aantrekkelijk voor beginnende hardlopers, maar is ook prima geschikt als warming-up loop voor de 10 Engelse Mijl op zondag of wedstrijdlopers die zich meer hebben toegelegd op kortere afstanden. Het parcours doet onder andere de Burcht, Zuiddijk en het waterrijke gebied rondom de Voorzaan aan.

De reguliere inschrijving voor de Dam tot Damloop en Damloop by night gaat op zaterdag 27 maart 2017 van start. Le Champion verwacht dat alle beschikbare startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl binnen enkele uren uitverkocht zijn.

Aanmelden doe je bij de wedstrijdorganisatie van de Dam tot Dam, maar natuurlijk vinden je clubgenoten het ook leuk om te zien wie gaan. Dit kun je laten zien door je ook hier aan te melden.


(2)
16-09-2017Fish PotatorunUrk Emmeloord 

De FPR start de 3e zaterdag van september vanuit de gezellige historische vissershaven van Urk en loopt door het unieke polderlandschap van de Noordoostpolder Halverwege gaat de route door het groendorp Tollebeek naar de aardappelhoofdstad Emmeloord. Rondom het evenement vindt het jaarlijkse Pieperfestival plaats met allerlei feestelijkheden in Emmeloord. In 2015 verschenen er 2400 deelnemers aan de start.

Vervoer: De deelnemers worden per bus naar de start op Urk en Tollebeek gebracht. De bussen vertrekken vanaf 11.30 uur tot 14.00 uur via Tollebeek naar Urk. Deelnemers van de 1/2 marathon dienen uiterlijk 13.15 uur de bus te nemen om tijdig bij de start aanwezig te zijn. Na 14.00 uur vertrekt de bus alleen nog naar Tollebeek tot 15.00 uur.

Na de finish in Emmeloord vindt u uw kledingtas terug in de vrachtauto van fa. van Wieren (8EM en 1/2 marathon). Deze staat geparkeerd tegenover de RABO-bank in Emmeloord. De kleding van de 4 mijl-lopers vindt u terug in de vrachtauto van Mulder-Flevotrans tegenover de RABO-bank in Emmeloord.

Herinnering: Voor de finishers wacht er traditioneel Urkse vis en Poldergoud-aardappelen uit Flevoland bij de finish.

Inschrijving: Tot en met zaterdag 16 september 11.30 uur kan er via internet ingeschreven worden , tenzij het limiet van het aantal deelnemers eerder is bereikt. De kosten zijn € 17,50 voor de Suplacon 1/2 marathon, € 15,00 voor de VIVAN 8 mijl en € 12,50 voor de Waterman Onions 4 mijl. Voor de Stet-Potato Kidsrun Emmeloord zijn bij voorinschrijving de kosten € 3,00 (na-inschrijving €4,00) Voor alle afstanden geldt: inclusief kosten van het startnummer met geïntregeerde chip. Klik hier om jezelf in te schrijven als wedstrijdloper of recreant of voor de kinderloop Emmeloord.

Je naam op het startnummer: Wanneer er voor 14 augustus is ingeschreven, wordt op het startnummer je ingevulde naam vermeld. Na deze datum is dit niet meer mogelijk i.v.m. de verwerkingstijd.

Suplacon 1/2 marathon (21,1km) Aanvang 14.15 uur op de haven van Urk
VIVAN 8 Engelse mijl(12,88km) Aanvang 15.00 uur op de haven van Urk
Waterman Onions 4 Engelse mijl(6,44km) Aanvang 15.45 uur op de Urkerweg, Tollebeek
Stet-Potato Kidsrun (500 of 1000 meter) in Emmeloord Aanvang 13.00 uur bij de finish Korte Dreef
Stet-Potato Kidsrun (1000 meter) op Urk Aanvang 12.00 uur bij de start op de haven van Urk
Dujob 8 Engelse mijl Business Run (12,88km) Aanvang 15.00 uur op de haven van Urk
Dujob 4 Engelse mijl Business Run(6,44km)
Aanvang 15.45 uur op de Urkerweg, Tollebeek

Inschrijven op www.fishpotatorun.nl. Meld je ook aan op de AVZ site om dat je AVZ clubgenoten te laten weten (samen er naar toe?).


(0)
24-09-2017Marathon Berlijn 2017Berlijn 

1 Januari 2017

Ton, een zeer ervaren loper en al meerdere marathons gelopen, en Rienke, niet zo ervaren en nog geen marathon gelopen, zijn de aanjagers van een reisje naar de marathon van Berlijn. Deze vindt plaats op zondag 24 september.

Het plan is om vrijdag 22 september of zaterdag 23 september naar Berlijn te rijden, daar te overnachten, zondag de marathon te lopen en maandag weer terug. Nu zijn er natuurlijk veel leden die ook wel eens in Berlijn willen lopen maar denken, dat is ver of kan ik dat wel? Er zijn nog 9 maanden om te trainen dus wanneer je nu zo rond het niveau halve marathon zit, dat moet allemaal wel gaan lukken. Robin zorgt voor een goed trainingsschema zodat je je goed voorbereid aan de start verschijnt. Mocht je een hele marathon toch te lang vinden, dan kun je in Berlijn ook de halve lopen.

Laat weten dat je interesse hebt!
Wie wil er mee doen? We moeten namelijk wel op tijd reserveren om zeker te zijn van een plekje. Heb je nog vragen dan kun je voor meer informatie bij Ton en Rienke terecht.

Ga je deze uitdaging aan, meld je dan zo snel mogelijk aan via één van onderstaande emailadressen voor deze marathon. Zodra we weten hoe veel mensen interesse hebben, zullen we de kosten doorgeven en vervolgens kun je beslissen of je wel of niet mee wilt gaan.

Rienke Veldhuis en Ton van Maarseveen
Mail:berlijn2017@avzeewolde.nl 


26 Januari 2017 : Update! (nog 1 persoon!)

Wie gaat de uitdaging nog meer aan?

We gaan in september met 7 lopers naar de marathon van Berlijn. We reizen per bus, opstapplaats is Leusden en we vertrekken op vrijdag 22 september  en komen op maandag 25 september weer terug. Heb je interesse in de reis, ga dan naar http://www.gtbmarathon.nl/. Kosten zijn 250 euro voor de reis en hotel en 140 euro startgeld.

Aanmelden kan nog steeds! Voor meer informatie kun je bij Rienke en Ton terecht.

 

Rienke Veldhuis en Ton van Maarsseveen

berlijn2017@avzeewolde.nl


(2)
08-10-2017Hoge Veluwe Trailrun 15km 28km + gewone runsHoge Veluwe 

De kenmerken van de Trail:

  • trail afstanden: 15 km en 28 km
  • 99% van het parkoers is off-road
  • Veel afwisseling van prachtige landschappen, indrukwekkende natuur
  • Veel single-tracks en/of nauwelijks gebaande paden, avontuurlijk!
  • Passage vlak langs het zeldzame stuifduinlandschap
  • De zanderige paden maken dit parcours ZWAAR!

Starttijd               Afstand               

10.30 uur             Trail 15 km

10.45 uur             Moeffie 5 t/m 7 jaar

10.55 uur             Moeffie 8 t/m 9 jaar

11.05 uur             Moeffie 10 t/m 12 jaar

11.45 uur             Trail 28 km

12.00 uur             5 km

12.30 uur             Halve Marathon

13.00 uur             10 km


(2)
08-10-2017Marathon Eindhoven 2017Eindhoven 

Marathon Eindhoven wordt tweedaags sportfeest 14 april 2017 

Traditiegetrouw vindt Marathon Eindhoven plaats op de tweede zondag van oktober. Echter, dit jaar zal op zaterdagavond 7 oktober het sportfeest al losbarsten met de populaire 10 km loop en het nieuwe onderdeel de 5KM4ALL.

Door de 10km-loop te verplaatsen naar zaterdagavond, kunnen de deelnemers nu veel meer genieten van een bijzondere beleving. Hardlopen in de avond geeft een andere dynamiek. Zeker als het wordt ondersteund met licht en muziek. De organisatie zal in overleg met Gemeente en hulpdiensten het evenement verder vormgeven. Voorlopig staat de start gepland om 19:30 uur en wordt de deelnemers een parcours aangeboden dat vanuit het centrum grotendeels over Strijp-S loopt.

De uitbreiding naar zaterdagavond maakt het tevens mogelijk om met de ‘5KM4ALL’ een nieuw onderdeel te introduceren. Bij de ‘5KM4ALL’ leggen de deelnemers het parcours niet hardlopend af, maar op een alternatieve wijze. Zo kun je deelnemen met je rolstoel, handbike, op skates, met step, wandelend, met een kinderwagen of als Nordic Walker. Niets is te gek! Iedereen mag meedoen op zijn eigen manier, waarbij de snelheid wordt gelimiteerd op maximaal 15 km per uur.

De inschrijving opent binnenkort. 

 

De Marathon Eindhoven is al jaren het grootste eendaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant. Het hoofdonderdeel van de dag is de marathon-afstand. Het vlakke, brede en sfeervolle parcours leidt al jaren tot snelle eindtijden en een erg goede beoordeling door de deelnemers. 

Traditioneel is de Halve Marathon het onderdeel met de meeste deelnemers. Vooral de passage op het Stratumseind (vanwege het enorme aantal toeschouwers ook wel ‘de Alpe d’Huez van Eindhoven’ genoemd) bezorgt menig deelnemer kippenvel en een blijvende herinnering.

De Mini Marathon over 1,5km maakt het evenement ook toegankelijk voor de allerjongste sportievelingen. Loop met vriendjes, vriendinnetjes, klasgenootjes, teamgenootjes, ouders of grootouders en nog zo’n 2.500 andere deelnemers dwars door het centrum van Eindhoven.


(1)
15-10-2017Amsterdam Marathon 2017Amsterdam 

De Amsterdam marathon trekt deelnemers uit alle delen van de wereld, omdat het parcours in Amsterdam zo mooi en vlak is. Er kunnen dus toptijden neergezet worden! Deze marathon verbroedert; er deden vorig jaar ruim 44.000 deelnemers mee uit 104 verschillende landen. Naast de hele marathon wordt de Mizuno Halve Marathon gelopen. En ook deze halve marathon is inmiddels uitgegroeid tot de grootste van ons land. Het parcours is min of meer een deel van de hele marathon, dus het is niet verwonderlijk dat ook deze afstand geliefd is om het snelle parcours, de geweldige sfeer die er hangt en de onvergetelijke finish in het Olympisch Stadion. Voor wie een (halve) marathon een paar bruggen (of grachten!) te ver is: 8 km lopen is eveneens een optie. En ook dan finish je voor de hoofdtribune van het Olympisch Stadion in Amsterdam.

 Meld je ook hier aan om te laten zien dat je meedoet! Handig voor het samen rijden, maar op die manier kunnen ook je clubgenoten je makkelijker aanmoedigen.


(2)
29-10-2017Lidl WolfskamerloopHuizen 

De Lidl Wolfskamerloop maakt deel uit van de Top 10 Lopen Gooi, Vecht- en Eemstreek met twintig loopevenementen, waaronder diverse Atletiekunie-wedstrijden. Uitgebreide informatie met o.a. de complete Top-Tien kalender is te vinden op de Top Tien website www.toptienlopen.nl.

Naast de 10 km loop heeft de Wolfskamerloop ook een jeugdloop over 600m, 1,2 en 2,3 km en een 5 km loop. Het parcours loopt door het prachtige bos- en recreatiegebied van de Wolfskamer in Huizen en Naarden. Het parcours is voor het grootste deel vlak en volledig autovrij en leidt de lopers door het aangrenzende natuurgebied en langs het Gooimeer. Voor de jeugdlopen wordt een apart parcours uitgezet. De deelnemers aan de 10 km lopen het parcours van de 5 km twee keer met start / finish als keerpunt. Start en finish zijn op de Bestevaer in Huizen nabij de “Oude Haven”. Het parcours is met de auto goed bereikbaar; er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Locatie Start en finish zijn nabij deOude Haven in Huizen.

Inschrijven Voorinschrijving via internet sluit op 2 oktober 2017.

Programma  

10.30 uur 600 m Kabouterloop

10.45 uur 1,2 km Jeugdloop

11.00 uur 2,3 km Jeugdloop

11.30 uur 5 km Wolfskamerloop - Kort

12.30 uur 10 km Wolfskamerloop - Lang

 


(0)
04-11-2017Berenloop TerschellingTerschelling 

Zaterdag 4 november 2017 – Kleintje Berenloop - 5 en 10 kilometer.

Z ondag 5 november 2017 vindt de 21e Berenloop Marathon plaats op Terschelling.

 

Voor veel lopers vormt de Berenloop een vast onderdeel van hun loopkalender. Het fraaie maar zware parcours, de enthousiaste vrijwilligers en de aanmoedigingen onderweg zorgen voor een fantastisch hardloopspektakel. Bovendien is de Berenloop de perfecte aanleiding voor een sportief en ontspannen weekendje Terschelling. De Berenloop op Terschelling is misschien wel een van de mooiste en zwaarste Marathons van Nederland. Vorig jaar deed Sytse Algera mee. Wie gaat er dit jaar?

 


(0)
18-11-2017Zevenheuvelen LoopNijmegen 

Een beroemde klassieke najaarsloop over een fraai parcours.

Op de derde zondag van november komen hardlopers uit heel Nederland en ver daarbuiten naar Nijmegen om te lopen op het mooiste parcours van Nederland. Het heuvelachtige parcours voert vanaf het centrum van Nijmegen naar Groesbeek, Berg & Dal en weer terug naar de Groesbeekseweg. Het is echter niet alleen een mooi parcours, maar het is ook nog eens supersnel. Zo werden in Nijmegen meerdere wereldrecords gevestigd en ook werd er al eens een Nederlands record gelopen. Op dit moment is het wereldrecord 15km bij de mannen nog steeds in Nijmeegse handen! Op zondag 19 november vindt de NN Zevenheuvelenloop (15 km) al voor de 34e keer plaats. De avond ervoor is er de Zevenheuvelennacht loop over 7km .

Inschrijving op www.zevenheuvelenloop.nl en natuurlijk hier aanmelden om je clubgenoten te laten zien dat je meedoet en misschien om gezamenlijk af te reizen. 


(0)

Clubfoto's hardlopen:


 

Nieuwsarchief
Bidonactie »
Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Introductie
Deelnemende sponsoren
In de pers
U bent ondernemer?
Uitreiking eerste bidon aan Projectsponsor
Uitslagen loterij
Verkoopmomenten
Algemeen
Trainingsaanbod
Trainers en activiteitencommissie
De Moef Club
Fotoalbums
Uitslagen en verslagen
Extra »
Wedstrijden en evenementen »
Baantraining Junioren
Regiotraining 2017
Donkey FunRun 2017 »
Kalender
CD competitie 2017
Clubkampioenschappen Baanatletiek 2016
Crosscompetitie »
Pupillencompetitie 2017
Trainingspakkenwedstrijd 2017
Mini Athletics Champs - 1 maart 2017
Persoonlijke records en top 10 lijst
Donkey FunRun 2017
Aanmelden
Deelnemers en teams
Crosscompetitie 2016-2017
Foto's en verslagen Crosscompetitie 2009-2010
Foto's en verslagen Crosscompetitie 2010-2011
Reglementen
Algemeen
Looptrainingen
Trainers
Wedstrijdkalender
Fotoalbums Hardlopen
Verslagen
Uitslagen
Opstartcursus »
Coopertest
Debutantenbokaal
Trainen voor de Zeewolde Endurance
Informatie
Aanmelden
Verslagen en foto's
Trainingsaanbod
Nordic Walking
Opstartcursus Nordic Walking
Sportief Wandelen
Fit in Beweging
Trainers
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Wandelprogramma Alzheimergroep
WandelFit Programma Najaar 2017
Algemeen
Bestuur
Commissies en ondersteunende rollen
Trainers
Contributie
Clubkleding
Lid worden
Vertrouwenspersoon
Statuten AV Zeewolde
Vacatures »
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Verzekeringen
Jurylid Jeugdatletiek
Lid Kledingcommissie (opzet en/of continuering)
Lid Sponsorcommissie (opzet en/of continuering)
Subsidie jager
Lid Kantinecommissie (opzet en/of continuering)
Evenement Eigenaar
Incidentele hulp bij evenementen
Verenigingsvertegenwoordinger Zeewolde Endurance
Verzorgingspost Zeewolde Endurance
Webredacteur
Trailrun Stille Kern 2016 »
Kalender
Wintercross 2017 »
Dauwtrappen 2017
Clubkampioenschappen 2017
Avondloop 2016
Laatste Pont evenement 2016
Archief »
Regio Jeugdcrosscompetitie »
AZC Loop - 18 februari 2017
Estafette Vrijheidsvuur 2017
Trailrun Stille Kern
Routebeschrijvng
Vrijwilligers
Algemeen
Aanmelding
Foto's
Routebeschrijving
Vrijwilligers Wintercross
Crossloop training
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Informatie Regio Jeugdcrosscompetitie
Vrijwilligers Regiocross
Aanmelden als lid
Afmelden als lid
Contact
Aanmelden Baannieuws (nieuwsbrief)
Registratie
Routebeschrijving
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Verjaardagskalender
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...