U bent hier: Home › Evenementen › Archief › Marathon Eindhoven 2011 › Marathon verslag Jacqueline Thiel


Jacqueline Thiel


Mijn Marathondebuut: Wauw wat een ervaring!

Verslag door Jacqueline Thiel
 
10 oktober 2011 - Allereerst wil ik iedereen die er voor gezorgd heeft dat mijn marathondebuut een onvergetelijke dag is geworden bedanken.  Ik heb het als zeer leuk ervaren.  Allen bedankt!
 
Donderdagavond 29 september
Brenda van Rijn belt. Of ik wat vragen wil beantwoorden zodat zij een stukje kan schrijven voor de ….. waarvoor hoor ik al niet meer. Mijn zenuwen komen weer opzetten.  'Ja, en het is ook leuk als ik achteraf een stukje wil schrijven, om zo mijn ervaring als vrouwelijk debutant op de marathon te delen met clubgenoten'. Wat een eer, maar om eerlijk te zijn ben ik niet zo'n schrijver. Alhoewel …. 
 
De dagen daarna
De hele verdere week heb ik last van mijn zenuwen over mijn deelname aan de marathon in Eindhoven op 9-10-11. De twijfel slaat weer toe. Ik denk het niet te kunnen: 42,195 km (!) hardlopen. Waarom heb ik me eigenlijk ook alweer opgegeven? Wat bezielt me? Ik had eerder dit jaar besloten om deel te nemen en, omdat zoiets toch nooit uitkomt, waarom dan niet nu? Het afgelopen jaar had ik braaf drie keer per week getraind en soms wel vijf keer per week. Ik had geen training overgeslagen en ook in de zomervakantie liep ik door. Waarom dan toch die twijfel. Had ik wel genoeg gelopen en kan ik wel zo lang lopen ….?
 
Gelukkig heb ik mij de laatste week op mijn werk en gezin gestort.  's Avonds redelijk op tijd  naar bed. Die week zelf nog rustig 2x 45 minuten gelopen. En ineens is het weekend. Zaterdag is er een soort bezinning en acceptatie. Ik ga morgen die marathon lopen hoe dan ook,  het is oké!
 
De avond mijn tas gepakt en lekker naar de pastaparty. Supergezellig, leuk en lekker. Heerlijk eten van Pasta &zo:  bladsla met geitenkaas/honing, pasta, walnoten en zongedroogde tomaatjes, fusilli met bolognaisesaus, heerlijk brood en verschillende kazen.  Allemaal veel te lekker. Niet te veel eten want morgen moet er nog gelopen worden.  Daarna nog wat boodschappen halen en als afsluiter, op aanraden van mijn man,  een heerlijk warm bad. Vervolgens proberen wat te slapen. 
 
Zondag 9-10-'11: De Marathon Eindhoven
Mijn wekker gaat vroeg, 5.36 uur. Na een redelijk nachtrust en een vrij gedisciplineerd ochtendritueel op weg naar de bus. Mijn lieve partner brengt mij weg. Bij de parkeerplaats van Het Baken, in het donker, staat de bus op ons te wachten. Met zijn allen op weg naar Eindhoven. Lekker kletsen.  Daardoor blijven de zenuwen weg. In Eindhoven lukt het de chauffeur niet direct een parkeerplek te vinden. Uiteindelijk een goed plekje bij de sporthal van de TU. Perfect! Douches, kleedkamers en een normaal toilet. Samen met Harriëtte naar de kleedkamers en daar even overleg: hemdje of shirtje?  Het wordt een shirtje en korte broek. De zenuwen blijven weg.  Nog 2x naar het toilet. De rode warme fleece van Anja gaat aan (dankjewel Anja!). Het is inmiddels half tien geweest dus al inlopend naar de Start. Harriëtte heeft een ander startvak dus is het tijd om afscheid te nemen en elkaar heel veel succes en plezier toe te wensen.
 
Bij de start heb ik de haas van de groene ballonnen snel gevonden, goed voor een eindtijd van 4.15 uur. En daar sta ik, helemaal alleen. Nu gaat het echt gebeuren. Mijn rechter sok zit niet lekker. Gauw nog even goed doen.  Ik maak met andere lopers nog even een praatje. Die trui van Anja zit lekker warm. Ineens hoor ik mijn naam en zie een paar hele enthousiaste AVZ-loopmaatjes. Zo'n leuke opsteker. Ik trek de fleece uit en geef het aan ze. Kan een volgende keer iemand anders weer mooi in starten. Dan klinkt het startsignaal. Ik  zal me het geluid niet meer herinneren. En ik weet ook niet of weer eerst gewandeld hebben of direct zijn gaan lopen. Na de start hoor ik nog een keer mijn naam en daar staan nog meer AV-leden me luidkeels aan te moedigen. Daarna gaan lopen en heel snel had ik een loopmaatje, Mark uit België. Tot en met 30 km loop ik met hem, daarna moet hij loslaten. Jammer maar ik kan hem niet helpen. Bij mij gaat het tot 28 km heel goed en heb ik veel lol. Bij 30 km krijg ik kramp in mijn rechterkuit. Ik heb genoeg gedronken en voeding gehad dus daar ligt het niet aan. Doorbijten en focussen op de 33 of 34 km want daar staan mijn man en kinderen. Bij 33 km staan ze niet maar verderop bij een grote lus in het parcours zie ik een spandoek met daarop 'GO SJAKO'. Ik moet een snik onderdrukken, ren naar ze toe, doe een beetje gek en zeg dat het allemaal best meevalt. Daarna, enthousiaster dan daarvoor, weer verder. Onderweg kom ik een aantal keren supporters tegen en dat doet je écht goed. Koos, Rietje Vera en Dorien staan er ook ineens. Rietje maakt een aantal foto's.  Bij de 38 kilometer wordt het zwaar. Nog maar 6 km en nog wat. De kramp in mijn rechter kuit komt in vlagen opzetten. Ik denk bij mezelf: als er maar een 4 in de afstand zit, maar bij de 40 gebeurt er helemaal niets. Steeds meer lopers gaan wandelen en sommigen zelfs zitten. De laatste 2 kilometer gaat echt door de stad, langs kroegen en cafe's waar ik enorm word aangemoedigd. Overal om me heen hoor ik 'hup Jacqueline' en andere kreten. Heel erg leuk! Maar op dat moment wil je maar één ding: de finish. Stoppen, niet meer lopen. Een vrijwilliger moedigt me aan met de opmerking dat het nog maar 600 meter is tot de finish. Wat duren die laatste meters lang. Er komt geen einde aan. Ineens hoor ik weer mijn naam maar nu zijn het bekende stemmen: mijn gezin met bloemen, zo'n 100 meter voor de finish. Ik ga met een hele dikke smile en roze gerbera's over de finishlijn. Tijd 4.16 en nog wat. Ik heb het gehaald, ik heb het gedaan: een marathon! Kort daarna zie ik mijn man en kinderen. Ik moet huilen van alle emoties. Er gaat op zo'n moment enorm veel door je heen. Ik krijg mijn medaille en na wat foto's gaan we met de auto terug naar de sportzaal. Met de auto ja, want lopen, ik ben er wel klaar mee.
 
Daarna lekker gedoucht, lekker zittende kleren aan en wat eten. Vervolgens in de bar van de sporthal; felicitaties over en weer en ervaringen uitwisselen. Uiteraard wachten op de lopers van de halve marathon. Maar 't is gezellig en wat voel ik me goed en voldaan. Rond 17.00 uur is iedereen binnen en kunnen we naar huis. Maar voor dat we gaan krijg ik de wisselbeker. Ik wist dat het zou komen en toch sta ik met een mond vol tanden. Ik kan geen woorden vinden en wat ik zeg komt er beroerd uit. Dat wil ik bij deze toch nog even rechtzetten: Ik vind het enorm leuk dat ik de beker heb gekregen en ik zal mijn best doen om de andere dames enthousiast te krijgen zodat ik de beker snel kan doorgeven.
 
Mijn ervaring met het lopen van een marathon is dat het enorm leuk en bijzonder is. Het is goed te doen als je voldoende traint. En echt, qua planning komt het nooit uit. Samen met anderen kom je heel ver. Probeer zoveel mogelijk informatie en tips van andere marathonlopers te vergaren. 
 
Op naar de volgende marathon.....
 
Jacqueline Thiel

Reacties

Albert | 15-10-2011 19:52:36
Gefeliciteerd Jacqueline! Diep respect, ik doe het je niet na. Mooi ook hoe je het hebt beschreven!

Dick Korthuis | 14-10-2011 9:55:25
Hoi Jacqueline. Geweldig gedaan! Super strakke tijd. Mooi verhaal. Geniet nog lang na. RESPECT!!!

Kristien van Klaveren | 13-10-2011 23:00:09
Hoi Jacqueline. Wat een mooi pakkend verhaal. Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.
Geniet nu maar even van je rust en van die mooie beker, die vast een bijzonder plekje heeft gekregen.

Piet | 13-10-2011 22:11:15
Hoi Sjakie. Nogmaals van harte. Met een brok in mijn keel en met herkenbare ervaringen je openhartige verhaal gelezen. Overigens:  We kregen nog even benauwd vlak voor de start omdat we je in 1 keer niet meer zagen. Gelukkig allemaal goed gegaan. Net als met al die trainingen waarvan ik wel eens dacht: doe je niet teveel? dus niet !!! Super.

En de volgende? Tja, de manier waarop wij 'm gelopen hebben smaakt naar meer, nietwaar? hartelijke groet van loopmaat Piet 

Anja | 13-10-2011 20:00:20
Goed gedaan Jacqueline, gefeliciteerd nogmaals! Je eerste is de mooiste, lekker nagenieten!

vera casteleijn | 13-10-2011 13:39:37
Leuk stukje Jacqueline.En herkenbaar .
Rust lekker uit op de roze wolk.

 

 

Club sponsoren:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...