U bent hier: Home › Evenementen › Archief › Marathon Eindhoven 2011 › Verslag 30 van Almere (Piet Roskam) De voorbereidingen voor de Marathon van Eindhoven waren in volle gang. Zondag 25 september 2011 stond de 30 van Almere op het programma. Verslaggever Piet Roskam was in alle opzichten goed en vorm, en ook hij bevond tussen de lopers. Uiteraard met de nodige dosis humor.

De M&M-tjes in de 30 van Almere

Verslag door Piet Roskam

25 september 2011 - Het contrast met de Dam tot Damloop vorige week kon bijna niet groter: Hier in Almere helderblauwe lucht, heerlijk zonnetje, lekker temperatuurtje, weinig wind. Da’s wat anders dan zwaar bewolkt , onweersbuien, windstoten, slagregens en hagel en aan het eind nog een beetje zon. Ze zeggen wel eens ’je krijgt wat je verdiend’, en Almere had het kennelijk verdiend. Want op alle afstanden bleef het deze dag fraai weer.
 
Deze zondagochtend vertrokken de M&M-tjes (de Marathon Mannetjes) van de AV Zeewolde in hun voorbereiding op De Marathon in Eindhoven om een uurtje of negen met zijn negenen naar Almere. Een tiende verdwaalde hardloper (Sytse) zag die negen en dacht dat het nog druk werd die ochtend op de reguliere looptijd en hij niet alleen hoefde te lopen. Tja, hij had natuurlijk mee gekund. Maar koos, enigszins bedremmeld, zijn eigen weg! J En zo sjeesden wij weg van de parkeerplaats. De mannen met de snelste schoenen bleken ook de snelste autorijders en zodoende kwamen Ton, Frank en ik iets later aan in Almere. Ach, wij weten onze plek. En waren ruim op tijd.
 
Parkeren vlakbij de sporthal mocht niet ivm met kerkgangers (ja ook die komen met de auto) dus even een klein ommetje en zo stonden we alsnog 100 meter van de start (hi ha) . Het inschrijven ging vlotjes, er waren voldoende bankjes, bijna net zoveel massage bankjes, en Cees van Run2day stond zijn toko te runnen. Op ons gemak omgekleed, de inwendige mens versterkt, en opnieuw werd ik geconfronteerd met iets geheel nieuws voor mij. Een aantal hardlopers bleek een heel arsenaal aan vaselines, tijgerbalsems, uierzalven, en andere onbekende smeersels te hebben meegenomen. Gelukkig kon ik ook hier mijn partijtje meedoen: Ik had mijn zonnebrandcrème meegenomen. Okay, het loopt wat minder met een paar spraytjes onder je oksels en in je lies, maar het doet wel profi aan. Ook nog een beetje op mijn kruin en schouders en ik kon er weer tegen, tegen die zomer van 2011! Na een laatste sanitaire stop was het richting de start naast de sporthal.
 
Het voelde al behoorlijk warm, en om 10.30u werden we weggeschoten. De eerste kilometertjes verliepen soepel. Ton, Frank en ik liepen gedrieën voort. Dit kon ik wel volhouden. De anderen van de negen waren al bijna uit zicht. Nou liepen er een paar honderd mensen dus zoveel zicht hadden we ook weer niet. Maar het ging goed. Frank had het gevoel met ‘de handrem er op’ te lopen.  Nou dat beloofd wat na hun 2u50minuten van vorig jaar. Het typische Flevolandse- en Almeerder landschap trokken aan ons voorbij. Ton’s waarschuwing voor de vele bruggetjes kwam aardig uit alhoewel het ook weer geen zware kuitenbijters waren. En om de 5km was er keurig een verzorgingspost met water frisdrank en banaan. De vriendelijk verkeersregelaars deden meer dan hun werk want regelmatig werden we aangemoedigd door deze dappere mannen en vrouwen. Hier en daar wat publiek maar verder was het heel gemoedelijk.
 
Voor de 30km waren twee rondjes van 15km bedacht en mentaal was dat gunstig want ook in Eindhoven gaan we eveneens twee rondjes lopen. De tweede ronde kwam weer langs het bekende start/finish gebied met wat meer publiek. Mijn petje tegen de zon ging op en af. Dan liepen we weer in een zonnetje (pet op) en dan weer in de schaduw van de populieren langs de fietspaden. (petje af) . Die populieren maakten het nog gevaarlijk met hun wortels onder het fietspad door het asfalt omhoog duwend. Een klap en schreeuw achter mij maakte duidelijk dat het iemand noodlottig was geworden. Gelukkig zag ik hulp bij hem. Extra alert ging het verder. Na een kilometertje of 17 kwam ik in de knel met een aantal medelopers / sters en verloor contact met Ton en Frank. Nu ging het mij toch al aardig rap, dus vond ik het prima. Niet forceren. Even later wat kramp in de linkervoet en dat zeurpijntje in de rechtervoet was al een aantal weken aanwezig. Even wandelen maar en dan weer doorgaan. De 21km kwam in ca 1u54 voorbij dus da’s een keurige halve marathon tijd voor mij.
De meegebrachte gelletjes werden genuttigd maar ook de verzorgingsposten met water en sportdrank waren zeer welkom, want al met al werd het toch aardig warm. Almere genoot van de zonnige dag, op de fiets, op het water of gewoon vanaf het balkonnetje naar al die maffe hardlopers kijken. Vanaf de oude stoomboot op de (hoge?) vaart werd hartstochtelijk gezwaaid naar de sportievelingen. En voort ging het, de 25km voorbij langs de blad verliezende bomen op deze mooie herfstdag. Op 28km besloot ik mijn laatste restant gelletje uit mijn flesje op te drinken, maar het flesje, inmiddels glibberig van mijn zweet , schoot uit mijn hand en kletterde over de weg. Terug, oprapen, oef, ik word stijf, wat zeg ik, ik ben het. Even weer rustig op gang komen. Al gauw was het nog slechts 1 km, nog 500 meter, veel publiek en een sprintje naar de finish. De handen omhoog en dat kon de speaker waarderen wat mijn naam schalde over het terrein. Frank en Ton waren al enkele minuten binnen, maar met mijn tijd van 2:47:49 was ik dik tevreden. Uitgangspunt was zo’n beetje onder de 3 uur en dat was royaal gelukt. Terug naar de sporthal, bijkomen, de massage tafel lonkte maar het was druk (ook bij de voorafgaande douches) dus zelf maar wat gerekt en gestrekt. Ton, Frank en ik gingen nog even op de grond liggen met de benen op de bank, wat natuurlijk de nodige opmerkingen opleverde. Maar het voelde goed. Wat drinken en eten en weer op huis aan. Voor mij een prima 30km en als ik goed begreep voor de anderen ook. De M&M-tjes konden tevreden zijn en vertrouwen hebben in Eindhoven.


Uitslagen

Plts  Naam  Bruto  Netto
28 Jack Weerdmeester  2:13:42 2:13:35
36 Paul Hundscheidt  2:16:51 2:16:44
51 Hein Smelt  2:25:14 2:25:07
53 Sieger-Rink de Jong  2:26:20 2:26:12
54 Jelmer de Jong  2:26:20 2:26:13
63 Robin Bruil 69 Zeewolde  2:28:32 2:28:24
113 Ton van Maarseveen  2:45:05 2:44:57
114 Frank Ellenbroek  2:45:05 2:44:56
131 Piet Roskam  2:47:59 2:47:49


Eerstvolgende wedstrijden en evenementen

-- Geen vermeldingen --

Sponsoren:


 
Klik hier voor de volledige wedstrijd- en evenementenkalender >>

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...