U bent hier: Home › Atletiekbaan › 20110628 - Bezoek wethouder Zijlstra

Wethouder Zijlstra op bezoek bij Jeugdatletiek


28 juni 2011

Afgelopen dinsdag kwam kreeg de jeugdatletiek hoog bezoek! Aanleiding hiervoor was de brandbrief (PDF, opent in nieuw venster) die het bestuur van AV Zeewolde onlangs verzond naar de gemeente. Het verzoek om een keer een training van ons te mogen bezoeken werd daarom ook warm onthaalt.

Tijdens deze notabene laatste training van het seizoen kon de wethouder uitstekend polshoogte nemen van de manier waarop onze jeugdatleten technische nummers als kogelstoten, hoogspringen, speerwerpen, balwerpen, sprinten en hordelopen (slechts een greep uit alle disciplines) onder de knie probeerden te krijgen. Omdat het de laatste training was hadden de trainers voor deze dag een mini-meerkamp georganiseerd, met - ingegeven door de warmte van die dag - na afloop een waterestafette. De training werd afgesloten met pannenkoeken eten. Met dank aan alle trainers en hulpouders!


Aansluitend ter informatie een toelichting op de wensen en ambities die AV Zeewolde onlangs naar voren heeft gebracht bij de gemeente.

 

Klik op een kleine foto in het kader voor een grotere versie
of start de automatische diashow

Scroll Left
 width=
Drag to Scroll Left/Right
Scroll Right
 

 

 


 

ATLETIEKVERENIGING OP DE BRES VOOR VOORZIENINGEN


Een enthousiast trainersteam, gedreven atleten en steeds betere prestaties op wedstrijden en binnen competities. Des te meer is het ontbreken van faciliteiten een doorn in het oog. Verspringen op het strand, hordelopen op het fietspad. Hoogspringmatten op de stoep en wat te denken van speerwerpen en discuswerpen in de openbare ruimte?

 

Zonder de huidige atleten en de prestaties en inzet van de trainers teniet te doen, vond het bestuur van AV Zeewolde het hoog tijd om aan de bel te trekken met de gemeente. Zowel de atleten als de trainers verdienen een professionele trainingsomgeving, vindt het bestuur, en daarnaast ziet zij ook mooie kansen weggelegd voor de vereniging en sportend Zeewolde.

Gesteund door sportnota
De vereniging wordt daarin gesteund door de recent uitgebrachte sportnota. Hierin volgt de gemeente het advies uitgebracht in een onafhankelijk rapport, uitgevoerd in opdracht van het Sportplatform Zeewolde en de gemeente Zeewolde. Het ontbreken van atletiekfaciliteiten wordt hierin benoemd als een blinde vlek in het sportaanbod binnen Zeewolde.

Ambities

Dat veiligheid, maar ook kwaliteit, groei en het plezier in sport, in het gedrang zijn is duidelijk. Issues die haaks staan op de ambities van de Atletiekvereniging. De vereniging (totaal bijna 330 leden, waarvan momenteel 70 jjeugdleden), die al enige jaren het clubgebouw deelt met de ijsvereniging en vandaar uit zowel atletiek als hardlooptrainingen organiseert, zou het liefst op korte termijn een atletiekbaan gerealiseerd zien. Een voorziening die niet alleen een enorme impuls zou geven aan de jeugdatletiek, maar ook aan de sporters van diverse overige duursportverenigingen en onderwijsinstellingen. Op dit moment wordt er getraind op de grasvelden van het evenemententerein en de omliggende fietspaden.

De vereniging zou de atletiekbaan, inclusief de benodigde spring- en werpfaciliteiten, het liefst gerealiseerd zien op de plaats van de huidige natuurijsbaan. Gesprekken met de ijsclub zijn hierover inmiddels gevoerd en ook daar wordt het idee met enthousiasme onthaalt. De ijsclub, die aankijkt tegen een grote investering om de ijsbaan te renoveren en opnieuw op peil te brengen, ziet in de plannen een uitgelezen kans om – door het bundelen van plannen – dit ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Ook voor hen is het feit dat dit gebied het overgrote deel van het jaar ongebruikt ligt een doorn in het oog. Liggend in het centrum van het vrijetijdshart en dicht tegen de dorpskern zou deze plek juist het hele jaar door intensief gebruikt moeten kunnen worden voor sportactiviteiten. Volgens het bestuur van AV Zeewolde is atletiek daarvoor een prachtige invulling; laagdrempelig en eenvoudig toegankelijk (niet voor niets de moeder van alle sporten genoemd) en een prachtige aanvulling op het sportaanbod in Zeewolde. 
Een atletiekbaan zou bovendien van grote betekenis kunnen zijn voor de grote groep lopers die Zeewolde rijk is, waarmee deze voorzieningen een groot bereik krijgen binnen alle lagen van de inwoners van Zeewolde.

 

De Levant, maar ook overige duursportverenigingen hebben zich inmiddels geïnteresseerd getoond voor het gebruik van dergelijke faciliteiten. Hoopgevende berichten die, zo hoopt het bestuur, gehoor zullen krijgen bij gemeente, provincie en natuurlijk de inwoners van Zeewolde.

 

Noodplan
Mooie aanknopingspunten voor een oriëntatie op de locatie en randvoorwaarden en de eerste oriënterende gesprekken met de gemeente zijn inmiddels gevoerd met de gemeente. Desondanks besloot AV Zeewolde onlangs een noodbrief sturen naar de gemeente met de vraag om extra aandacht en de aanleg voor noodvoorzieningen. Een brief die aangeeft dat zonder korte termijn acties het voortbestaan van de jeugdatletiek serieus heroverwogen moet worden.

 

Een voorstel voor deze noodvoorzieningen is inmiddels ingediend en de vereniging is erg optimistisch over de kansen. Ook is wethouder Zijlstra (sport en financiën) dinsdag 29 juni polshoogte komen nemen omtrent de trainingsomstandigheden bij AV Zeewolde.

 

Lees ook: De brandbrief aan de gemeente (PDF, opent in nieuw venster)

 

 

Clubfoto's Jeugd:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...