U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Marathon Amsterdam › Marathon Amsterdam 2011

Hele en halve marathon Amsterdam

Waar we de week daarvoor een groot aantal AV Zeewolde-lopers zagen debuteren op de halve en hele marathon van Eindhoven, debuteerden ook vandaag een aantal clubgenoten op de halve marathon: Kristien van Klaveren en Coen Terlingen. Minstens zo opvallend was de deelname van Paul Hundscheidt. Terwijl hij de week daarvoor nog een PR wist neer te zetten op de marathon in Eindhoven (3:19:56), stond hij vandaag al weer aan de start van de marathon van Amsterdam. Na een wel erg korte hersteltijd was de 3:21:36 weer een monsterlijk goede marathontijd. Super Paul!
Een verslag van Albert Stoter en een verslag van Patrick Bouhuizen, met aansluitend een aantal foto's gemaakt door Ad van Klaveren.

Verslag door Albert Stoter


Zondag 16 oktober was het weer tijd voor de halve marathon van Amsterdam. Een geweldig evenement met in totaal 35.000 deelnemers in een zeer internationaal deelnemersveld. Om 11 uur vertrokken we uit Zeewolde onder een prachtige blauwe lucht naar Amsterdam. "We" dat waren: Kristien van Klaveren, Coen Terlingen, Jan Dommerholt en Albert Stoter. Voor Coen en Kristien was dit hun halve marathondebuut, dus die waren extra gespannen.

We parkeerden weer op dezelfde plek waar ik nu al drie jaar parkeer en waar, ondanks de drukte, altijd een plekje vrij is. Vervolgens is het even wandelen naar het Sporthal Zuid en het Olympisch Stadion. Kristien had vrijdags al de startnummers en T-shirts opgehaald (geweldig geregeld Kristien, bedankt!). Na eerst even de tribune beklommen te hebben om de toppers (Koen Henkes, 2:35:59) te zien binnenkomen en een kop koffie was het tijd om de kleding in te leveren, een laatste plas te doen en naar het startvak. Daar stonden Ad en Martijn (man + zoon van Kristien) om ons uit te zwaaien.

Na de start om 14:00 uur gingen Coen en Jan er wat snel van door. We zouden ca. 5:30 per km lopen, zodat we rond de 1:56 zouden eindigen. Ik kon dat tempo redelijk goed volhouden. Kristen liep met mij mee, maar moest bij ongeveer 10km toch lossen. Bij de 14km kreeg ik Jan in beeld die het wat moeilijk had. En net voor het Vondelpark bij 17km kwam ik Coen wandelend tegen. Maar die ging er vervolgens gelijk weer als een speer vandoor.
Toen kwam bij mij echter ook de man met de hamer en kon ik mijn tempo niet meer volhouden, ondanks de aanmoedigingen van het enthousiaste publiek in het Vondelpark. Na het Vondelpark, met nog 1,5  km te gaan, kwam ik Coen weer wandelend tegen. En vervolgens ging hij er weer als een speer vandoor. Ik probeerde nog aan te haken, maar dat lukt me echt niet meer. Rustig uitlopen maar, dacht ik. Ik ga toch wel weer ruim binnen de 2 uur binnenkomen, dus ik zou sowieso tevreden zijn met mijn tijd.
Dan de laatste bocht voor het Olympisch stadion waar je echt vooruit geschreeuwd word door het publiek en dan de entree in het Olympisch stadion, waar iedereen zich even Olympisch kampioen mag wanen. Dan nog 200 meter naar de finish en dan is daar eindelijk de verlossende eindstreep. Het duurde even voordat we het stadion uit waren, waar de families van Kristien en Coen ons op stonden te wachten.

Geweldig gelopen allemaal. Kristien en Coen gefeliciteerd met jullie halve marathon debuut, Jan gefeliciteerd met je PR en ik, ach, ik ben blij dat ik toch weer binnen die 2 uur ben gebleven….. Ik vond het weer een geweldig evenement, heb nu voor de derde keer op rij meegedaan, en ga volgend jaar graag weer!


Verslag door Patrick Bouhuizen


De Halve Marathon van Amsterdam was voor mij de eerste officiële halve marathon. Had twee keer de Pontloop lopen 21,2km, 1 x de KWD Wolderwijdloop 21,2 km, trainingsrondje 24km Zeewolde en dan nu de eerste officiële halve Marathon.
 
De laatste maanden veel aan hardloop evenementen deelgenomen, dus de conditie is goed, echter heb ik vorige week met de 4 mijl loop van Groningen, op mijn tenen moeten lopen omdat het tempo extreem laag was met zoveel mensen. Het gevolg aangetrokken kuiten en dat voel je. De kuiten blijven dan continue gespannen en dat loopt heel zwaar. Laatste week wat rust gehouden en de kuiten gemasseerd en het redelijk tot goed!
 
De Sfeer in Amsterdam was geweldig en met het zonnetje was het weer om nieuwe records te vestigen. Door het mooie weer stonden er vele mensen langs de kant die je aanmoedigden. Al deze mensen stonden over een traject van zeker 15Km inclusief muziek en een geweldige sfeer. Mijn plan was, als de kuiten het volhouden, kan ik een tijd lopen van 1 uur 25.
 
De start ging redelijk, maakte een rustige eerste 5 km van 21.15. De route was mooi en aangekomen bij de 10Km was mijn tijd 43.54, dus een kleine achterstand. Naar de 15km toe begonnen mijn kuiten op te spelen en was het moeilijk het tempo voort te zetten, ik kwam aan op 1.07. Dit betekent nu alles geven om het tempo te behouden voor de laatste 6.1 km. Maar dat laatste stuk stonden de kuiten zo strak dat ik het gevoel had dat bij elk been, iemand mij vast hield. Normaal ben ik niet zo blessure gevoelig, tenslotte was dit ook mijn eigen fout, maar dat het zo zwaar loopt als je kuiten extreem strak staan had ik niet verwacht. Ondank dat heb ik toch geprobeerd snelhied te behouden, maar helaas dat lukte niet. Ik finishte op 1.38. De binnenkomst in het Olympisch stadion was super en geeft je een voldaan gevoel echter baalde ik wel want normaal gooi ik er nog een super mega sprint uit, maar met die zware benen ging het dit keer niet op. Ik werd gesponsord door Waternet Amsterdam met mijn startnummer 18864. Ik hoop opnieuw een poging te gaan doen tijdens de Pontloop.

Uitslagen

 Naam Afstand Netto tijd
Paul Hundscheidt   Marathon  3:21:36
Patrick Bouhuizen (debutant)  Halve Marathon  1:38:17
Coen Terlingen (debutant)  Halve Marathon  1:56:40
Albert Stoter  Halve Marathon  1:57:09
Jan Dommerholt  Halve Marathon  1:58:29 (pr)
Peter Smit  Halve Marathon  2:00:51
Kristien van Klaveren (debutant)  Halve Marathon  2:01:11


Marathon Amsterdam 2011

Foto's gemaakt door Ad van Klaveren.

Klik op een kleine foto in het kader voor een grotere versie
of start de automatische diashow

Scroll Left
 width=
Drag to Scroll Left/Right
Scroll Right
 


Bekijk ook de volgende verslagen, uitslagen en fotoalbums van voorgaande edities:

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...