U bent hier: Home › Looptraining jeugd

Looptraining voor Jeugd

Crosslopen     Baanwedstrijden

Deze looptraining is bedoeld voor jongeren van 12 t/m 16 jaar, die affiniteit hebben met hardlopen en graag meer uit zichzelf halen. Daarnaast is de looptraining een belangrijke ondersteuning van de atletiektrainingen.


De training wordt gegeven door ervaren trainers die hun passie voor hardlopen graag overbrengen op jongeren die enthousiast zijn voor hardlopen. Daarbij wordt ruim aandacht aan looptechniek en het verbeteren van je prestaties op de middenlange afstanden (MILA). Loopscholing speelt daarbij een belangrijke rol, aangevuld met een gevarieerde kerntraining bestaande uit intervallen en tempo’s.
Doordat de aandacht uitgaat naar een veelzijdige ontwikkeling is deze MILA training uitstekend geschikt voor jeugd. Uitdaging en plezier gaan daarbij hand in hand.

Lees verder:
Afstanden en trainingsvisie
Wedstrijden
Voor wie?
Aanvullende trainingen
Trainers
Aanmelden


Afstanden en trainingsvisie
In de training wordt rekening gehouden met de specifieke belastbaarheid van jongeren. Het lopen van lange afstanden wordt daarom vermeden. Daarbij is AV Zeewolde voor waar het gaat om opgroeiende jongeren een sterke voorstander van een gevarieerd en veelzijdig bewegingspatroon. Afhankelijk van de leeftijd richt de training zich daarom afwisselend op de kortere 400 of 800m, 1500m met een uitschieter naar de 3 of 5km.

Wedstrijden
Een baanwedstrijd hoort absoluut bij onze trainingsdoelen, evenals een kortere wegloop. In de winterperiode richten we ons op de korte crossafstanden. Met regelmaat meedoen met een wedstrijd hoort er dan ook echt bij.

Voor wie?
De training is bedoeld voor jeugd die plezier heeft in bewegen, maar ook uitdaging ziet in zichzelf te verbeteren. Dat je daarvoor een topatleet moet zijn zou een grote vergissing zijn. Want voor iedereen is plaats! Het is het plezier in de persoonlijke vooruitgang, en de persoonlijke prestatie die telt.
De training kan worden gevolgd als aanvulling op de atletiektraining, maar ook puur omdat je hardlopen een leuke vorm vindt van bewegen en daar graag beter in wilt worden.

Als aanvulling op de atletiektraining
Lopen is een belangrijke basis voor de atletiek, en voor de sprint- en springnummers in het bijzonder. Technische loopscholing is daarom van groot belang voor onze atleten, evenals het ontwikkelen van duur uithoudingsvermogen en specifiek uithoudingsvermogen op de middenlange afstanden. Deze looptraining is daarom een uitstekende aanvulling op de atletiektraining.

Omdat je gewoon goed wilt leren hardlopen
Ook dan is deze training op je lijf gesneden. Door de veelzijdigheid en de aandacht voor de belastbaarheid van jeugd, is deze training een goede manier voor jongeren die zich willen toeleggen op hardlopen.

Aanvullende trainingsmomenten

Om vooruitgang te boeken heb je per week meer dan één zogenaamde trainingsprikkel nodig. Hiervoor kun je gebruik maken van de mogelijkheid om, op basis van een vooraf afgesproken trainingsschema, wekelijks zelfstandig een extra trainingsloop of een korte duurloop te doen.
Daarnaast kun je, afhankelijk van de richting waarin je ambities liggen, kiezen uit de volgende aanvullende trainingen:
a.  Dinsdag van 17.00 tot 18.30 uur – Atletiektraining
b. Vrijdag 17.30 tot 18.30 uur – Krachttraining voor junioren D2  t/m B
Deze training wordt verzorgd door Body Plan. Voor deelname aan deze training is daarom een extra toeslag van toepassing op de contributie.
c.  Zaterdag 10.15 tot 11.30 uur – Winterperiode: crosslooptraining, Zomerperiode: technische atletiektraining

Loopgroep voor jeugd
Onderzocht wordt nog de mogelijkheid om op bijvoorbeeld een maandagavond een recreatieve loopgroep in te in te plannen voor jeugd. Of dit werkelijk zal worden geprogrammeerd, en het exacte karakter van deze training, hangt af van de resultaten op de woensdagavond en de animo onder jeugdige lopers en trainers. Voorlopig ligt onze prioriteit bij het vorm geven aan deze Mila-training.
Weet je nu al dat je voorkeur meer uit gaat naar een eenvoudige looptraining, die in hoofdzaak gericht is op het opbouwen van conditie met slechts een beperkte technische training, laat dit dan gerust op voorhand weten.

Ook als je andere vragen of opmerkingen hebt over deze nieuwe woensdagavond training dan horen we dit graag! Stuur dan een mail naar jeugdcoordinator Sybrigje WesterhofWedstrijden en evenementen
Binnenkort wordt de wedstrijdkalender gepubliceerd, met daarop leuke wedstrijdjes en evenementen die passen bij de trainingsdoelen. In de winterperiode bevat deze kalender de wedstrijden van de regionale crosscompetitie, uiteraard een aantal Loko-lopen, maar ook een uitdagende Survivalrun. In de zomerperiode willen we met deze groep meedoen met een baancompetitie en zullen we enkele korte wegafstanden selecteren.

Kosten
De kosten voor deze training zijn inbegrepen in de reguliere jeugdcontributie van AV Zeewolde. Nieuwe leden mogen 2 maal vrijblijvend op proef meetrainen voor ze besluiten om lid te worden van de vereniging.

 

Clubfoto's Jeugd:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...