U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Marathon Amsterdam › Marathon Amsterdam 2012 - Piet Roskam

Marathon Amsterdam 2012

(Halve) Marathon Amsterdam 2012
Verslag van Piet Roskam

Mense, mense, wat een mensen

21 Oktober 2011 - Binnen een maand lonkte er een tweede massaal loopevenment in Amsterdam. Na de altijd weer sfeervolle van Dam tot Damloop was het nu de beurt aan de (halve) Marathon. Eerder dit jaar speelde ik met de gedachte om de ‘hele’ te doen, (ik had mij in eerste instantie zelfs als gegadigde op de AVZ-site aangemeld - en moest dat, ook na afmelding, nog vaak horen), maar het werd de ‘halve’.  Prima natuurlijk, hoewel  het wegwerken van het ‘hel(e)-Amersfoort-trauma eerder dit jaar opgedaan, op het verlanglijstje stond / blijft staan.

Het nieuws deze ochtend meldde al dat er aan de diverse onderdelen een giga aantal deelnemers in Amsterdam zouden zijn. 37.000 was het recordgetal. Dat getal leek mij later wel juist. Minder juist waren de weermannen. Wat een zonnige, misschien wel iets te warme dag zou worden, werd een druilerige ochtend, met later een frisse wind, grauw bewolkt, en niet al te warm. Voor het lopen niet al te gek eigenlijk, voor de supporters wat minder.  Met loopgenoot Henry en supporters Agnes en Ilona vertrokken we 10.30 uit Zeewolde en waren vlotjes op het geplande industrieterrein de Schinkel.  En vonden snel een parkeerplek. We hoorden de speaker in de verte in het Olympische stadion maar wisten niet goed hoe er te komen. Achter een paar mensen in trainingspak aan lopen hielp niet: Die liepen ook verkeerd. Dan maar voorbijgangers vragen en dat hielp. He? Tegemoetkomende mensen met een medaille om hun nek. Er was toch een kidsrun? Maar deze hebben mannen hebben al een kale kop! Ze laten tegenwoordig ook iedereen toe…..  Even verderop werden de slagbomen bij de sluis voor onze neus gesloten.  Ach we waren royaal op tijd en verwonderden ons over de bijzondere sluisconstructie over de Schinkel.  Vervolgens was het op naar de sporthal om de startnummers te halen.

De startnummers hadden we al snel te pakken en toen was het wachten in de hal. Een bezoek aan de WC was geen succes. Eerst een lange rij wachten om daarna geconfonteerd te worden met een verstopte /overstromende WC. Eeekkk,  omdraaien maar en naar de Dinky’s buiten. Een probleem buiten was ook de temperatuur en de wind. Door de weermannen op het verkeerde been gezet had ik een singletje aan getrokken maar dat leek erg koud. Gelukkig had Henry een reserve shirt bij zich, waar ik dankbaar  gebruik van maakte. Buiten namen we tijdelijk afscheid van onze supporters die we langs de looproute weer zouden zien.  Op weg naar de startvakken zagen we de hele marathonlopers binnenkomen. Speuren naar AV Zeewoldenaren leverde alleen Paul Hundscheidt op. Op naar de startvakken. Henry en ik hadden een verschillend startvak , niet dat dat veel uitmaakte:  Er stonden heel veel mensen in ieder startvak.

Piet Roskam tijdens Marathon Amsterdam 2012Een massale start en eigenlijk was het de hele route niet anders. Zelden zoveel atletiekers bij elkaar gezien. Lopers / loopsters in alle kleuren en maten. Van lange Hollanders tot kleine Italiaantjes, van vormloze hobbelaars tot elegante gazelles. De route was ook afwisselend. Het publiek was op een aantal plekken royaal aanwezig, vooral in de wat meer bewoonde delen van Amsterdam. De industrie terreinen deden mistroostig aan, mede doordat er veel te huur /te koop stond. Verder ging het langs de Amstel, he de Valentijnskade (ja, onze voorzitter is beroemd!).  Muziekbandjes onderweg fleurden de boel op. Onze supporters stonden op ca 16 km en met 2 vingers in de neus kwam ik op de foto. Door naar het Vondelpark met heel veel publiek, gezellig. De laatste kilometers waren eveneens van veel publiek voorzien en de binnenkomst in het stadion is bijzonder! Ondanks dat niet alle stoeltjes bezet waren!

Elkaar na afloop vinden is haast niet mogelijk zonder mobieltje, en zefs dat is met de brallende speaker op de achtergrond een waar probleem. De plastic capes waren een welkome bescherming. Terug naar sporthal 3 wachtte een verrassing. De hal waar wij onze tassen hadden achter gelaten (ja daar zijn andere ruimtes voor!) was afgesloten. Men was al aan het opruimen. Gelukkig mocht ik nog naar binnen en konden we onze zweet attributen omruilen voor gewone kleding. Terug naar de auto en op de terugweg deed de honger van zich spreken. De Griek in Bussum werd vereerd met een bezoek en zo sloten wij een prima dag af. 

Hartelijke groet

Piet

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...