U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Marathon Amsterdam › Marathon Amsterdam - Hein Smelt Verslag door Hein Smelt

Marathon Amsterdam 2012

Maanden kijk je er naar uit en afgelopen zondag was het zover de marathon van Amsterdam! Na vele lange duurlopen samen met Sieger-Rink en Jelmer en de 30 van Amsterdam Noord met Albert, ging afgelopen zondag ochtend om 6.00 uur de wekker. Dat is dan toch een raar gevoel, vandaag moet het gaan gebeuren!

Allereerst ontbijten met pannenkoeken, meerdere koppen thee, toch maar weer naar het toilet en toen richting ijsbaan waar we om 7.15 uur zijn vertrokken richting het Olympisch stadion.
Op 2 leden na ( deze hadden een VIP behandeling bij de KLM) konden we ons perfect omkleden in de sporthal naast het stadion, tassen inleveren bij een kleding depot en toen het stadion in samen met Jacco en Albert. Na wat klimpartijen uiteindelijk aanbeland in het juiste startvak waar ik Jack Weerdmeester, Paul Hundscheid  en later Jelmer en Sieger-Rink tegen kwam.

Met z`n vijfen zijn we toen van start gegaan, dit alles met harde muziek en veel aanmoedigingen van de vele toeschouwers in het stadion. Zo`n 5 km met z`n 5-en opgelopen en toen ging het Paul kennelijk te langzaam en vertrok even later gevolgd door Jack. Tot 22 km kon ik de heren bijhouden, we liepen zo ongeveer 4.50 min de km daarna zakte ik richting de 5 min en de mannen liepen langzaam weg. In Oudekerk a/d Amstel werden we eerst aangemoedigd door de familie Fokkens en even verderop door Brenda.

Bij het 30km kwam ik Jelmer weer tegen. Het ging niet meer zo lekker maar we moesten door! Bij 32 km zat Paul Hunscheid op de rand van de stoep. Ik vroeg nog of hij kramp had, maar het antwoord was: "Geen adem!". Gelukkig stond hij op en liep met ons mee maar naar 100 mtr was hij weer achter en niet meer gezien. Jelmer liep weer langzaam weg. Ik bleef alleen achter met steeds meer pijn in de bovenbenen, maar had me zelf de opdracht gegeven om te blijven lopen en niet te gaan wandelen. In het Vondelpark zag ik Jelmer wandelen. -"Dit is mijn kans om er voorbij te gaan", dacht ik, maar daar bleef het bij. Hij ging weer hardlopen en ik er echt niet meer bijkomen. De kilometers tikten langzaam weg en de muziek van de finish werd hoorbaar en na enkele minuten was het doel bereikt: Finishen binnen de 3.30 uur.

Bij de finish stond Sieger-Rink om Jelmer en mij te voorzien van een warmte kleedje en even later kregen we onze welverdiende medaille. Na afloop heerlijk gedouched en de benen laten masseren door de vrijwilligers van de organisatie.

Ik kijk terug op een super dag , nu eerst maar herstellen van zeer zware benen en dan weer vooruit kijken naar weer een nieuwe uitdaging!

Groetjes, Hein

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...