U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Verslag Dam tot Dam - 21 september 2008

Dam tot Dam - 21 september 2008

Verslag door Piet Roskam 

Afgelopen zondag 21 september mocht ik met ons bedrijfsteam mee doen aan de inmiddels wereldberoemde van Dam tot Dam loop. Niet óm de Dam in Amsterdam zoals velen schijnen te denken, nee de loop strekt zich uit van AmsterDAM naar ZaanDAM. De weersomstandigheden van deze 24e editie van deze Loop waren nagenoeg ideaal: Droog, weinig wind, niet al te warm (ca 18 C) ! Er was keuze uit diverse afstanden, maar het gros van de deelnemers (m/v) liep, net als wij, de favoriete afstand van 10 Engelse mijlen, ofwel 16,1 km. Traditiegetrouw doen veel lopers mee in een bedrijfsteam en samen de individuele lopers deden er het massale aantal van liefst 35.000 deelnemers mee aan het grootste hardloop evenement van Nederland ! Onze snelste teamlid op de weg was ook snel bij de inschrijving. En dat was maar goed ook want binnen 3 dagen na de opening van de inschrijving in April was de limiet van maximaal 3200 bedrijven teams (van max. 10 personen per team) bereikt.

En zo verzamelden wij ons met tienduizenden op de bewuste 21 september voor het Centraal Station. Verdwaalde toeristen, per trein gearriveerd, keken om zich heen, zagen de massa, en vroegen zich verbaasd af wat er aan de hand was. Naar de weg vragen leek zinloos, je komt er toch niet door heen. Dan maar genieten van het kleurrijke geheel en de muziekbands die her en der hun opwachting maakten. Na het bemachtigen van een plastic AH boodschappentas, deze voorzien van je sticker met startnummer, vullen met datgene (trainingsjack ed) waarmee je niet wilde rennen, begaven we ons naar de vrachtwagens waar je de tas in kon leveren, welke tijdens je loop naar de finish plek in Zaandam werd gebracht. In de massa voor de vrachtwagens raakten we een collega kwijt en dus werd de teamfoto met de Schreierstoren op de achtergrond zonder haar gemaakt. Vervolgens wurmden we ons naar de startvakken waar we de verloren collega gelukkig weer tegenkwamen.

Wij waren ingedeeld in startvak 2 met de wedstrijd business teams (wedstrijd is iets teveel eer voor ondergetekende maar dat kon de pret niet drukken) De recreanten volgden in de daaropvolgende 8 startvakken. De tactiek was als volgt: Onze kopman zou zich in de voorste linie van het startvak mengen en meedingen naar een podiumplek, de overige leden bleven na het startschot achter in het startvak hangen om zo laat mogelijk de startstreep (en dus je tijdsregistratie met chip op je schoen) te passeren en niet in de 1800 andere deelnemers van startvak 2 verstrikt te raken. Het laatste deel van de tactiek lukte. Ondergetekende is nog achterstevoren over de startstreep gegaan om onze bedrijfsnaam goed zichtbaar te maken voor de speaker en ook dat lukte: “….. en daar gaat als laatste bedrijfsteam Universal Music over de startstreep….” schalde het door tientallen luidsprekers over de Prins Hendrikkade en omgeving. En weg waren we, 5 minuten na de echte wereldtoppers bonden we de strijd aan met 16 kilometers. De IJtunnel in, naar beneden ging fantastisch, omhoog iets minder, Amsterdam Noord in, waar het massaal aanwezige publiek ons aanmoedigde, waar tientallen muziekbands de lopers met opzwepende muziek trachtten te pushen naar ongekende prestaties, vele straten waren versierd, en audio installaties uit de huiskamer gehaald om langs het parcours te laten tetteren. Het waterleidingbedrijf kreeg problemen met de waterdruk zoveel bekertjes water werden aangereikt, en de vele vrijwilligers, verkeersregelaars, EHBO-‘ers, politie etc hadden het alleen al druk om elkaar in goede banen te leiden, maar natuurlijk ook de lopers. Wat een mensen, wat een sfeer, wat een feest !

Mede door het prima weer liep iedereen van ons team de volle 16,1 km uit, al had een enkeling een bijna dood ervaring. Toch waren de meesten zeer tevreden over zijn / haar tijd (ik was dik tevreden met m’n 1.26.51 maar had minstens evenveel plezier in het beleven van de van Dam tot Damloop). De finish op de Peperstraat in Zaandam is een belevenis op zich. Dikke rijen applaudisserend publiek langs weerzijden van de weg, snorrende camera’s, schreeuwende verslaggevers, en vooral ‘het heuveltje af’ maakten dat iedereen zich een KANJER voelde en dat waren de deelnemers natuurlijk ook ! Na de finish het flesje gesponsorde sportdrank, een medaille om je nek, en kleding ophalen. Het was nog een hele tour om bij de AH tasjes te komen, maar alles was aanwezig. Een groot compliment voor de organisatie ! Enkele collega’s lieten de stijve kuitspieren masseren door professionele masseurs, anderen genoten nog even na van het spektakel om daarna huiswaarts te keren. Ons team eindigde tussen de wedstrijdteams tamelijk achterin maar ten opzichte van de recreanten teams sloegen we geen gek figuur. Ik werd in de gelegenheid gesteld om mijn veel later als individueel recreant gestarte vrouw en haar vriendin binnen te halen en ondanks de massa’s mensen lukte dat wonder wel. En ook deze AVZ’sters liepen een prima Loop en konden terugzien op een zeer plezierige belevenis ! Bij de finish zag ik eerder nog meer AVZ’ers : Jaap die Jurgen stond op te wachten en wist te vertellen dat Patrick ook nog gestart was. Atletiek Vereniging Zeewolde was ook híer weer aanwezig !

Voor wie het nog eens na wil zien (incl mijn finish huppel): kijk op www.damloop.nl onder uitslagen waarbij je kan zoeken op naam en / of startnummer (mijn nr : 2674).

Met vriendelijke groet,
Piet Roskam

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Algemeen
Trainingsaanbod
Trainers en activiteitencommissie
Fotoalbums
Uitslagen en verslagen
Extra »
Wedstrijden en evenementen »
Baantraining Junioren
Regiotraining 2017
Regiotraining 2018
Crosscompetitie 2017-2018
Donkey FunRun 2018 »
Kalender
CD competitie 2019
Clubkampioenschappen Baanatletiek 2016
Pupillencompetitie 2018
Trainingspakkenwedstrijd 2017
Mini Athletics Champs - 1 maart 2017
Persoonlijke records en top 10 lijst
Donkey FunRun 2018
Aanmelden
Algemeen
Looptrainingen
Trainers
Wedstrijdkalender
Fotoalbums Hardlopen
Verslagen
Uitslagen
Opstartcursus »
Pacer trainingen
Informatie
Aanmelden
Verslagen en foto's
Trainingsaanbod
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Trainers
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
Openingsweek »
Trailrun Stille Kern 2016 »
Kalender
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2017
Laatste Pont evenement 2018
Archief »
Regio Jeugdcrosscompetitie »
Avondvierdaagse 2018
Estafette Bevrijdingsvuur 2018
22 sept - Openingswedstrijd
22 sept - Teambattle en andere races
23 sept - Parkloop
24 sept - Sterrenmeerkamp
25 en 27 sept - Avondinstuif
26 sept - 3000m Pacer Battle
26 sept - Athletic Movements - Groep 3 dag
28 sept - (Extra) Stoere sporten
29 sept - Athletics Champs
Programma
Trailrun Stille Kern
Routebeschrijvng
Vrijwilligers
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Routebeschrijving
Vrijwilligers Wintercross
Crossloop training
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Informatie Regio Jeugdcrosscompetitie
Vrijwilligers Regiocross
Aanmelden als lid
Contact
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Sponsorkliks
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Verjaardagskalender
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...