U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › AV Zeewolde Avondloop › Avondloop 2008

Avondloop .. loopneus .. afloop .. overloop ..

Verslag Avondloop 3 september 2008

Woensdag 3 September 2008 hield de AVZ weer de traditionele Avondloop. Voor mij de tweede keer en op een of andere manier associeer ik het met een loopneus. Terwijl er zoveel andere Lopen zijn waar ik dat niet heb. Enigszins te begrijpen is het wel. De avonden worden weer korter en killer, mensen zitten weer meer binnen dan buiten, worden weer verkouden en ? ja hoor een loopneus. Met hardlopen heb je dat ook. De hele zomer (nou ja zomer….) heb je geen last en met de Avondloop begint het weer: Een loopneus ! Misschien vind ik de naam Avondloop daarom wel een beetje vreemd. Nou is er veel met Loop te bedenken: afloop, geweerloop, kringloop (=op je afgeschreven gympen nog een keer een loop lopen), loopgraaf, sloop, overloop. Ook een raar woord : Overloop, zeg maar het halletje op de eerste verdieping. Ja je loopt over de overloop, maar je hebt ook overlopers, en soms loopt de melk over. Stel je voor dat de overloop vol overlopers staat, te veel overlopers. Dan krijg je: De overloop loopt over van de overlopers… ik dwaal af….

Woensdagavond dus de overloop nee pardon de Avondloop. Als warming up er heen gefietst, vrouwlief was al eerder vertrokken in verband met haar zoveelste vrijwilligersklus, en tijdens die warming up keek ik eens wantrouwend naar boven; Zouden ze het douchen tot na afloop bewaren? Eenmaal in de buurt van het Racketcentrum was het verdacht stil. In de verte een eenzame pion en wat houten planken op schragen ; Het leek wel op de dag na het feestje. Bij de ingang werd het gelukkig anders. Een aantal Nordic walkers stapte met sportieve pas weg van het Racketcentrum en begonnen met hun 10 km. Het is niet helemaal mijn tak van sport maar het dwingt respect af. En misschien wel gezonder dan hardlopen. Hoewel, om al die tijd twee stokken mee te sjouwen. Binnen bleken gelukkig ook medehardlopers (-sters) aanwezig en na het inschrijven bij Inge en consorten, en het startnummer opprikken, toch nog even wat inlopen. Er bleken al velen op weg of op de terugweg. Zo stormde Jaap met een achtervolger mij tegemoet. Of ze elkaar achterna zaten of de eindsprint aan het oefenen waren, was mij onduidelijk, maar zo hard heb ik ze zelden zien lopen.

Terug naar de start bleken zich al heel wat mensen te hebben verzameld. Ik kwam een goede bekende tegen (hé hoe is het , leuke vakantie gehad?) en ging mijn vakantie-belevenissen vertellen. Omdat dat nogal lang duurde begon Hans met zijn startpraatje voor de toegestroomde deelnemers(sters) en bleek ik achterin het startveld te staan. Weldra werd het startsein gegeven en weg stormden de snelsten, probeerden de subtoppers aan te haken en de rest (onder ander ik) probeerden hun eigen loopritme te vinden. Dat viel niet mee want het parcours begon over een smal wandelpaadje en met 60 man of zo tegelijk starten zorgt voor wat oponthoud. Dat is eigenlijk het enige minpuntje van het parcours. Maar na een paar minuten kon ook ik mij loopritme vinden. En zo daverde een ieder langs onze weggegooide OZB-gelden (de vergane kunstwerken van Zeewolde), het fietstunneltje door, langs de dagrecreatie, langs de Groene Schuur, over het groepskampeerterrein De Banken, de dijk op (de tegenwind was bepaald niet prettig en daar begon mijn loopneus) en weer de dijk af door het bos terug langs de Groene Schuur en weer naar de startplek. Daar konden de 5km lopers stoppen en de 10 km lopers hun keerpunt nemen om vervolgens nog een rondje te doen. De douche vanuit de hemel bleef achterwege en eigenlijk was het een prettig temperatuurtje om te lopen. Een tijdje liep ik op met iemand die ik wel van gezicht ken maar verder niet. Hij dezelfde pas en dat was wel lekker. Bijzonder leuk was ook dat op diverse plekken we werden aangemoedigd, door de vrijwilligers die onder andere voorkwamen dat we bij kruispunten de verkeerde weg namen (bijv mijn vrouw), door belangstellenden, maar ook door de semi professionals die zich de afgelopen zondag in de kijker hadden gelopen bij de triathlon van Almere met voor ons onbereikbare tijden. Hardstikke leuk !!!

Mijn tweede rondje ging iets vlotter dan het eerste, mogelijk door de drukte bij de start, en ondanks stijve schouders, passeerde ik tevreden de finish. In de laatste 100 meter werd ik nog ingehaald maar ach mijn tijd komt nog wel (of niet). Organisator Ed stond met de medailles klaar bij de finishlijn om iedereen er meteen een lintje om de nek te hangen. Dat was voor Ed best lastig als de lopers snel achter elkaar binnen kwamen en zodoende had hij de medaille voor mij nog niet los van de bos. In mijn gretigheid de medaille te pakken greep ik de hele bos en enige problemen waren het gevolg. Ik schaarde mij nog even onder de personen bij de finish om de volgende lopers te verwelkomen. De Nordiccers kwamen moe en voldaan ook weer binnen. Al gauw werd het koud op de spieren en smaakte de warme koffie in de kantine van het Racketcentrum prima. Na afloop nog even nagebabbeld met onder andere running mate Patrick die menigeen verbaasde met een bijzonder snelle PR tijd en als 5e eindigde.

En dat was weer de Avondloop. Het seizoen is weer gestart en hopelijk loopt het weer net zo lekker als, of nog beter dan, vorig jaar. Met genoegen kijk ik weer vooruit, Dam tot Dam, de Pontloop, de Lokolopen en natuurlijk de ‘gewonen’ lopen, overlopen, aflopen, loopneuzen enz. enz. Organisatie en vrijwilligers: hartelijk dank. Het was weer heel leuk om mee te doen !

Met vriendelijke groet,
Piet Roskam

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...