U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Marathon Rotterdam › Op naar Rotterdam (1) - 27 jan 2013

Op naar Rotterdam

Op weg naar Rotterdam (1)
Verslag door Piet Roskam

Aanloop - De marathon is een heel eind. De aanloop er naar toe ook. Want je moet tijdig beginnen met  de training. Eigenlijk is het een soort reis met weliswaar een doel, maar het reizen is eigenlijk al een doel, toch? En wie veel reist kan veel verhalen. En zo hadden we zaterdagochtend 26 januari 2013 weer een verhaal.

Moedig – Moedig waren we zaterdagochtend vanaf het Clubhuis begonnen. Jaap deed in de winterkou al een warming up met een pijnlijke achillespees (als ‘t maar niet zijn a.hiel wordt), nr 3 had zich verslapen, Sieger-Rink en Harriet wilden ons wel vergezellen als gelegenheidslopers maar schrokken een beetje toen ik de planning van 26km noemde, en Bas D had ‘r zin in maar wilde nog wat over houden voor een rondje op zondag. Met dit gemeleerde gezelschap lieten lieten wij de schaatsbaan links liggen.

De eerste kilometers - De Woldlaan was sneeuw-en ijsvrij, so far so good. Het Beukenlaantje was besneeuwd met vele bevroren sporen en ook het vervolg, na de Groenewoudsweg overgestoken te zijn, het fietspad links van camping de Parel, gaf een zelfde beeld. Moeilijk lopen dus. Het vroor nog -3 a -5 maar niet zo’n noordpoolwind als vorige week. Toen hielp zelfs de hartverwarmende onmoeting met de Blik-op-Zeewolde-fotografe, zie hun recente uitgave (ja we zijn BZ-ers), niet. Verder  ging het, het fietspad door de Stille Kern was door de sneeuw slecht begaanbaar en het begon meer en meer op een cross te lijken. De sporen van de busjes van de boswerkers boden enig soelaas maar het bleef ploeteren. Achterin de Stille Kern de Flediteweg op en verderop linksaf, de wilddrempel over en al snel beland op een fietspad dat meer weg had van een onregelmatig aardappelveld, ondergesneeuwd en wel.

Paardenhobbels - De aardappelhopen bleken in dit geval bevroren paardenuitwerpselen en het aantal deed vermoeden dat er toch wel aardig wat van die beesten moesten rondlopen. Van het nieuw aangelegde fraaie fietspad was al niets meer te ontdekken. Onze vrees werd na vele kilometers bewaarheid. Sieger-Rink en Harriet hadden het tempo wat opgeschroefd en konden als eersten de kudde Konik paarden nog enigszins zonder gevaar passeren. Zijn ze gevaarlijk? Neeeeehuueehu…. De beesten meenden daarop het fietspad te moeten blokkeren en ietwat vertwijfeld naderden wij deze relatief nieuwe bewoners van ons hardloopgbied. En het waren er inderdaad veel. Vijftig? Zestig?


Op weg naar Rotterdam    Op weg naar Rotterdam 

Dichtbij - Bij het dichterbij komen bleken ze toch minder moedig dan wij en stapten zenuwachtig alle kanten op. Met als gevolg dat ik mij opeens tussen een en al donkerbruine dampende en snuivende , nieuwsgierig kijkende, viervoeters, bevond. De dood of de gladiolen flitste door mijn bevroren denkvermogen en ik liep door alsof er niets aan de hand was. Jaap was de beestenbende inmiddels ook gepasseerd, het wachten was op Bas. Die als een rasechte cowboy, hu en hop roepend, achter de beesten leek aan te gaan en de hele kudde het bos in dreef.  Dat leek mij wel een foto waard. Zie bijgaand.

Daarna - Wij vervolgden onze supercross op het veel betreden fietspad, de paardenhoeven lieten van die lekker bevroren hobbels achter, en keken elkaar eens aan: Was jij bang? Neehuueee! De Spiekweg over het sneeuwvrije Nulderpad op en iets verder vonden Bas, Sieger-Rink en Harriet het wel mooi geweest en sloegen af naar Zeewolde. Jaap en ik maakten een extra lus  en gingen bij de haakse bocht bij het Nulderpad het bos weer in over de besneeuwde fietspaden, langs en later op de dijk weer terug , langs de RCN, de Pont, he he schone weg en terug naar het Clubhuis. Het was weer een gedenkwaardig tochtje geweest.

Zijn die Konikpaarden nou gevaarlijk? Het lijken niet echt aaibare dieren, rustig benaderen en een beetje negeren lijkt het beste. Wie weet wat de Rotterdam training ons nog meer brengt?

Groeten
Piet Roskam

Lees ook:

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...