U bent hier: Home › Wie zit daar achter? › Wietse Folkers Wietse Folkers

Wietse Folkers

Wietse Folkers is geboren in 1997, en staat op het moment van schrijven (mei 2014) op het punt eindexamen te doen op de Havo in Ermelo. Hij zit nu ongeveer twee jaar op atletiek, alhoewel hij rond zijn negende ook al een jaar bij AV Zeewolde op atletiek heeft gezeten.

-"Na ruim een jaar aan meerkamp onderdelen getraint te hebben hebben we met een paar trainers besloten om te gaan specialiseren. Voor mij was het duidelijk dat het speerwerpen ging worden. Waarom? Geen idee. Al vanaf dat ik 7 jaar ben droom ik ervan om in een olympisch stadion te mogen speerwerpen. We zijn nu hard bezig om dat te realiseren, al moeten we nu eerst maar denken aan nationale wedstrijden, en daarna de olympische.

Mijn held is Jan Železný uit Tjsechië. Hij is meerdere malen olympisch en wereldkampioen geweest, en zijn wereldrecord staat nu al 18 jaar, en nog niemand is dichtbij de 98,48 meter geweest om dat te verbreken. Het doel voor dit jaar voor mij is om het NK-junioren speerwerpen te bereiken. Om daar te komen moet ik zo'n beetje 48 meter gooien, en daar zit ik met mijn 46,91m behoorlijk dichtbij. Door het verder verbeteren van mijn techniek verwacht ik zeker nog progressie te kunnen maken. Op de lange termijn lijkt het me mooi om in Europa mee te doen aan de top.
Wietse Folkers 21 mei 2014Mijn trainer Harry Fransen zegt altijd maar tegen me: ''Het komt wel Wietse''. En daar moet ik dan weer een week op trainen. Tijdens de trainingen dacht ik altijd dat het nooit zou komen, maar doordat hij dat zei heb ik de moed er toch in gehouden, en zie hier het resultaat. Het komt inderdaad wel!"

Als atleet traint Wietse gemiddeld 5-6 maal per week. Op dinsdag gaat hij met de overige junioren mee naar de atletiekbaan in Harderwijk. Verder is hij aangewezen op de velden rondom het clubhuis. Een aantal malen per week (zeker in de wintermaanden) doet Wietse krachttraining bij Bodyplan. Zijn trainer heeft hiervoor een speciaal programma gemaakt. Naast atleet is Wietse ook trainer bij de pupillen. Twee maal per week geeft hij training. Hiervoor volgde hij in 2013 een ABAT2 opleiding.

Sportief gezien maakte Wietse recent een mooie en knappe ontwikkeling door. Waar hij bij het begin van het baanseizoen op 21 mei 2014 zijn PR al met 3 meter verbeterde, deed hij deze prestatie op 25 april opnieuw teniet door nogmaals bijna 3,5m verder te werpen. Zijn PR staat op dit moment (april 2014) op 46,91m.

Wens
Of Wietse nog een wens heeft? En dan laten we die atletiekbaan hier in Zeewolde even buiten beschouwing. -"Mijn wensen rond speerwerpen zijn momenteel wat praktisch van aard. Een sponsor die voor mij een eigen wedstrijdspeer kan betalen zou heel mooi zijn. Vanaf eind dit maar ga ik over naar een andere leeftijdscategorie en moet ik met 800gram werpen. Dat zou een mooi moment zijn om deze investering te doen!"

Red.: Op 6 juni verbeterde Wietse zijn PR naar 48,07m (Tartlétos Loopgala, Wageningen), op 20 juni verbeterde hij deze opnieuw naar 49.31m. Inmiddels heeft Wietse zich definitief geplaatst voor het NK Junioren AB op 5 juli a.s. in Amsterdam. 

Speren

Sponsoren:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...