avzeewolde.nl Logo AVZ
 

U bent hier: Home › Wandelen › Wandelprogramma Alzheimergroep

Alzheimer Wandelgroep

Bewegen is een belangrijk middel in het voorkomen van Alzheimer. Maar ook voor mensen die zijn worden getroffen door deze ziekte is bewegen van groot belang. Dit terwijl door de toenemende onzekerheid en hulpbehoefte deze doelgroep meer en meer belemmerd worden in hun beweegbehoefte.

Op woensdag 1 oktober start AV Zeewolde met een speciaal wandelprogramma. Een 6 weken durend project waarbij zowel Alzheimer patiënten als mantelzorgers de mogelijkheid wordt geboden om in groepsverband te wandelen. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de werkgroep Alzheimer Café Zeewolde en Coloriet.

Maatwerk
Een veilige, vertrouwde omgeving. Lekker samen bewegen. Dat is het uitgangspunt, waarbij intensiteit en de afstand voor een groot deel zal worden bepaald door de mogelijkheden van de deelnemers. De benodigde begeleiding van een individuele deelnemer zal worden bepaald in samenspraak met de zogenaamde mantelzorger of - indien nodig - met de casemanager van de betreffende persoon. Waar nodig kan ook nog ondersteuning worden gezocht via het Maatjesproject van het Vrijwilligerssteunpunt Zeewolde.
De Alzheimer wandelgroep start om 9.00 uur vanaf het clubgebouw aan het Kluunpad. Na afloop wordt er gezellig nog een kop koffie of thee gedronken.

Eveneens beweegmogelijkheid voor mantelzorger
Naast de Alzheimergroep start om 9.00 uur ook een reguliere wandelgroep. Zij lopen tot ongeveer 8km in een sportief wandeltempo. Bent u mantelzorger of anderszins betrokken bij de zorg van een deelnemer van de Alzheimergroep? Dan is dit misschien een uitgelezen kans om ook zelf de nodige beweging op te doen. Loop mee met deze gezellige groep met sportieve wandelaars! Na afloop treffen we elkaar weer en staat er voor jou eveneens een kop koffie of thee te wachten.

Pilot van 6 weken
De Alzheimer wandelgroep is een pilot, waarbij de wandelcoaches van AV Zeewolde worden ondersteund door o.a. de werkgroep Alzheimer Cafe Zeewolde en Coloriet. Na afloop van het programma zal het project worden geevalueerd. Bij succes zal het begin 2015 - of eerder - worden gecontinueerd.   

Aanmelding
Aanmelden voor de Alzheimer wandelgroep kan door het invullen van het online aanmeldformulier op deze webpagina.

Meer info en kosten
Stuur gerust een mail wanneer u graag meer informatie zou willen ontvangen. Ook wanneer u geïnteresseerd bent, maar factoren ziet die u belemmeren om mee te doen, dan zijn we graag op de hoogte. Gebruik daarvoor het mailadres sportiefwandelen@avzeewolde.nl.
De kosten voor dit programma bedragen 20 euro per persoon. Deelname staat los van het lidmaatschap van AV Zeewolde. Begeleiders van een zorgbehoevende lopen gratis mee.

Vervolg
Aansluitend op het 6-weekse wandelprogramma biedt Altius Zeewolde een speciaal indoor Fitness programma aan. Dit eveneens in het kader van het beweegaanbod voor Alzheimer patiënten. Meer informatie over dit Fitness programma stuurt u een mail naar: 


*: Moet ingevuld worden

*
RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
   
Toolbar's wrapper  
Content area wrapper
RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
 
 
RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.
   
*

*
*
*

Sponsoren:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...