U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Marathon Amsterdam › Marathon Amsterdam 2014

6e plaats NK Koen Henkes en meer Amsterdam Marathon nieuws


Koen Henkes winnaar Halve van Hoogland
Koen Henkes (foto: Christie Brouwer) 

Traditioneel deden diverse leden deden zondag 19 oktober mee aan de TC Amsterdam Marathon. Waaronder ditmaal Koen Henkes, Ludger Stuijt, Paul Hundscheidt, Harry de Meijer, Bas Dekkers en Ton van Maarseveen. Jack Weerdmeester moest helaas verstek laten gaan vanwege een langdurig blessure. Rob Terinathe en Paul Naus deden de Halve Marathon. 

6e plaats NK Marathon voor Koen Henkes
In oktober won hij de 30 van Amsterdam Noord en liet hij Imo Muller, die deze marathondag de winnaar was van het brons, met afstand achter zich. Zondag tijdens de Amsterdam marathon moest Henkes echer minuten laten liggen. Enkele weken daarvoor bewees hij in topvorm te zijn maar deze dag speelden de elementen hem parten. Hoge temperaturen en een stevige wind waarbij rond het 25km punt ook nog eens een ferme wespensteek. Teleurgesteld eindigde Henkes op een 6e plaats in het klassement van deze NK marathon, met een finishtijd van 2:35.45. 'Niet alleen voor mijzelf was het een zware tegenvaller. Ongeveer de helft van alle favorieten is aanmerkelijk lager geëindigd in het klassement dan verwacht, sommigen voelden zichzelf genoodzaakt om uit te stappen.' Na het finishen van de kopgroep met Kenianen, met o.a. de winnaar Bernard Kipyego (2:06.22), viel er een groot gat. Nederlands kampioen Paul Zwama finishte op 2:21.58. Het PR van Henkes staat op 2:32.39 (Eindhoven, 14 oktober 2014). De ogen van Henkes zijn nu gericht op de Marathon van Rotterdam, eveneens een NK.

Indrukwekkend NK debuut voor Ludger Stuijt
Ludger Stuijt, net als Henkes ook lid van AV Zeewolde, zette een verpletterende prestatie neer. 3:01.56 noteerde hij voor zijn marathondebuut, waarmee hij in zijn leeftijdscategorie heren 50+ meteen een 11e plaats veroverde op dit NK. Een droomtijd, waar menig debutant of leeftijdgenoot jaloers op zal zijn.

Ludger deed aan ons verslag:

-"M'n marathondebuut is prima verlopen! Het grootste deel heb ik lekker gelopen. Vooral het stuk langs de Amstel viel me reuze mee. Waar ik harde tegenwind had verwacht was weinig wind, scheen de zon, stonden er veel mensen langs de kant (overal trouwens) en klonk er op veel plaatsen muziek. Tot km 34 liep ik onder m'n snelste schema (die naar 3.00 uur zou leiden). Maar de laatste 8 km ging het niet meer, had ik geen kracht meer in m'n lijf, vroeg ik me af hoe ik de finish moest halen. Een bekertje AA-Drink bij km 38 dronk ik stilstaand op, dat gaf me de kracht om de laatste km's door het Vondelpark te lopen, m'n blik gefocust op een loper voor me. Al met al toch super tevreden!Dank voor alle getoonde belangstelling!

Ton van Maarseveen wist het volgende te vertellen:

-"Het is een zware marathon voor ons geworden. Het was warm en dan had ik het weer koud en de wind zat ook niet altijd mee. Zelfs regen hebben we gehad .. Maar we hebben hem wel uitgelopen. Niet de mooie tijden die wij in ons hoofd hadden maar toch ben je blij dat we het gedaan hebben. Terug in de auto zeiden we al; de trainingen naar de marathon zijn leuker dan de marathon zelf. Er komt toch een stukje spanning om de hoek kijken of alles wel goed zou gaan."


Meer resultaten ..
Andere atleten van AV Zeewolde die de marathon voltooiden waren Paul Hundscheidt (3:33.00), die deze marathon nu al voor de tiende keer voltooide, Harry de Meijer (4:23.52), Ton van Maarseveen (4:26.44) en Bas Dekkers (4:29.44). Rob Terinathe (2:01.47) en Paul Naus (2:09.50) liepen de Halve Marathon.


Kort voor de marathondag interviewde Piet Roskam onze marathonlopers over hun voorbereidingen en doelstellingen. Lees mee >>

 

Marathon Amsteram 2014

Klik op een kleine foto in het kader voor een grotere versie
of start de automatische diashow

Scroll Left
 width=
Drag to Scroll Left/Right
Scroll Right
 


Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...