U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Marathon Rotterdam › Marathon Rotterdam 2015. Nog 1 week ...

Marathon Rotterdam 2015, nog  1 week….

Verslag door Piet Roskam

Een marathon rennen is al bijzonder en in het rijtje bijzondere marathons hoort beslist ’Rotterdam’ thuis. Het snelle parcours, de geweldige sfeer met meer dan 900,000 kijkers langs de route, de start met Lee Towers ‘You Never Walk Alone’, de aankomst op de volgepakte Coolsingel: Je moet het beleefd hebben. Mede daarom is ‘Rotterdam’ waarschijnlijk zo populair. Dit jaar verschijnen er maar liefst zo’n 15,000 deelnemers voor de ‘hele’ aan de start. Waaronder een aantal leden van AV Zeewolde.

Een marathon rennen doe je niet zo maar. Voor jezelf de motivatie vinden om dat te gaan doen, je lijf moet ook nog meewerken, en dan maar trainen. Dat trainen kan je alleen doen, uiteindelijk moeten jouw benen het doen, maar met een groepje kan de nodige stimluans geven. En zo vormde zich vanaf de ‘Halve’ in Dronten Kerst 2014 een ‘recreanten’ groepje dat dit zich voorbereidde op de marathon in Rotterdam bestaand uit Katja Groenendaal, Linda Timmer, Michel Kerklaan, Eddy van der Wit (de debutanten!) en verder Agnes Roskam, Piet Roskam en Richard K. (en meetrainende Rob voor een marathon in Oeganda) en geïnteresseerde lange duurlopers. De ervarene en snellere Bas Pieterse , Koen Henkes, Leon van Dongen, Paul Hundscheidt en Jack Weerdmeester trokken hun plan maar ervaringen werden regelmatig uitgewisseld. En middels de moderne communicatiemiddelen hield de recreatiegroep elkaar op de hoogte en motiveerden elkaar om toch vooral te gaan rennen. Het schema van Robin was daarbij de basis (DANK daarvoor Robin !) maar daarvan afwijken was natuurlijk goed mogelijk. Inclusief het lopen van diverse loopevenementen. Zo was er de halve marathon van Egmond met een storm over het strand, Apeldoorn sloegen de meesten dit jaar over behalve onze Koen die daar fraai derde werd. De 8Kastelenloop in Vorden (30km) was weer een prachtige route met zeer wisselend weer incl felle zon en hagelbuien, de halve van Harderwijk (met winst voor Koen in een PR); de 30km lenteloop in Almere, met fraaie tijden door Michel, Linda, Richard, Harry, en Bas D.; en de 32km van Kampen (alleen Eddy).

De trainingen naar Rotterdam werden ook onderbroken: Door een zware griepepidemie in Januari, door blessureleed (hoewel dat dit jaar erg mee viel), door vakanties (erg he, maar wat was dat winterzonnetje lekker), door motivatie gebrek, door te druk op het werk, door de beslommeringen van het leven. Maar ondank alles gingen we door, met de intervallen op de woensdagavond, de tussendoorherstelloopjes, tot en met de lange duurlopen op zondag van 18km t/m 35km. Afgrijzen en bewonderingen waren ons deel met maar 1 doel: De marathon van Rotterdam uitlopen.  

En dan is het bijna zover. Nog 1 week te gaan. We hoeven geen lange duurloop meer. Slechte enkele rustige herstelloopjes ‘mogen’ nog. Rust is het credo. En dan knallen op zondag 12 april. Iedereen op zijn en haar niveau. Koen hoopt onder de 2 ½ uur te komen , een formidabele prestatie. Bas P., Leon, Jack, en Paul zullen de 3 a 3 ½ uur in het vizier hebben. De 4 uur is natuurlijk ook zo’n grens, beslist weggelegd voor debutanten Michel, Linda, en Eddy. Maar ook als je er 4 ½ uur over doet is het bijzonder en misschien is dat nog wel knapper (je bent immers langer bezig!). Het blijft een ‘pokke end’ en de voldoening om het alleen al te halen is geweldig. Ook geweldig: Er gaan er weer heel wat supporters mee. Geen geringe opgave om te wachten tot jouw man of vrouw met een blik op een oneindig voorbij komt, gelukkig is Rotterdam die dag een en al feest.

Katja, Agnes, Linda, Michel, Eddy, Richard, Koen, Jack, Bas P., Paul en Leon : ik wens jullie heel veel succes! Hopelijk hebben we elkaar na afloop weer heel veel te vertellen. Een marathon lopen blijft een bijzondere gebeurtenis.

Sportieve groeten

Piet Roskam

Aanvulling van de redactie: Andere Zeewoldenaren die zondag meelopen zijn: Erwin Alebregtse, Alexander Veerman, Jan Willem Schlotter.


Lees ook:

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...