U bent hier: Home › Atletiekbaan › 20121128 - Streep door combi atletiek-ijsbaan

Combinatie atletiek- en natuurijsbaan niet haalbaar

28 november 2012

Met de enerverende ledenavond van vrijdag 23 november nog in ons achterhoofd, ontvingen we op 28 november het College besluit omtrent de aanleg van een gecombineerde ijs- en atletiekbaan. De uitkomst hiervan verbaasde het bestuur geenzins en is een logisch gevolg van teveel onzekerheden in verhouding tot zeer hoge kosten. Eerder al plaatste de vereniging diverse kanttekeningen bij het rapport.

Hieronder het besluit, het persbericht van de gemeente hieromtrent en het persbericht dat AV Zeewolde inmiddels heeft verspreidt als reactie op dit besluit. 

Vervolg
In februari wordt het vooronderzoek en het besluit nog als advies voorgelegd aan de Raad. Op 31 januari 2013 wordt het behandeld in de commissie O&W, waarna het op de agenda staat voor de Raadsvergadering van 14 februari 2013.Persbericht AV Zeewolde n.a.v. collegebesluit Gecombineerde atletiek- en natuurijsbaan

Atletiek blijft gaan voor baan

Het besluit van het college om af te zien van de aanleg van een combi-baan is voor AV Zeewolde geen verrassing. Al tijdens het proces met de gemeente bleek dat het plan in de beoogde opzet niet haalbaar was, waardoor de uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek reeds was te voorzien. De vereniging is echter vastbesloten in haar ambities en ziet het besluit vooral als een tussenstap naar een breder plan.

Ambities realiseren
Eerder al had AV Zeewolde hierover een goed en constructief gesprek met wethouder Zijlstra. De wethouder is op de hoogte van de ambities en de mogelijkheden die de diverse verenigingen en organisaties zoals de TVZ, Loopgroep2000 en De Levant binnen Zeewolde zien voor een baanaccommodatie, en deelt daarin ook het enthousiasme. Eén van de uitkomsten van deze bevindingen was de instelling van een accommodatiecommissie binnen de vereniging waarin strategische, sport- en civieltechnische en financiële mensen zitting hebben genomen.

Voortouw
Samen met andere verenigingen en organisaties gaat de vereniging de krachten bundelen om te komen tot een haalbare accommodatie. Hiermee doet de vereniging recht aan de 300 leden en de tal van andere buitensporters die Zeewolde rijk is. Maar met name ook de 95 jeugdleden waarvan tenminste 45 junioren op dit moment, door het ontbreken van veilige en adequate trainingsmogelijkheden, genoodzaakt zijn om uit te wijken naar de baan in Harderwijk.
Aangezien de vereniging de komst van een accommodatie koppelt aan het voortbestaan van de jeugd zal zij nu het voortouw nemen in het uitwerken van een exploitabel plan waarmee het verwacht de ambities alsnog waar te kunnen maken. Hierin voelt de vereniging zich gesteund door de Atletiekunie, maar zeker ook door de politieke ambities en het draagvlak die gaande het proces voelbaar waren binnen de gemeente en de inwoners Zeewolde. Niet voor niets werd in juni 2011 de motie voor het haalbaarheidsonderzoek unaniem aangenomen.

De vereniging zal het rapport bestuderen en schriftelijk reageren naar de verantwoordelijke bestuurders. Er van uitgaande dat de ambities binnen de politiek onverminderd voortleven slaan we de handen graag ineen om deze alsnog te realiseren.

Reacties en vragen kunnen gericht worden aan de voorzitter Valentijn van Gorkom. Telefoon 06-53575771, voorzitter@avzeewolde.nl.


Clubfoto's Jeugd:

 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...