avzeewolde.nl Logo AVZ
 

U bent hier: Home › Wandelen › WandelFit Programma Najaar 2018

WandelFit

WandelFit
In 3 maanden samen toewerken naar een fit en bewegend leven.

Met leuke en gevarieerde wandeltrainingen, en met de stimulans van gezellige wandelmaatjes, zorgen gediplomeerde trainers voor een bewuste opbouw van de conditie. Niet binnen, maar heerlijk buiten in de natuur. Met een haalbaar programma werkt iedereen op zijn eigen niveau aan gezondheid en vitaliteit.

WandelFitWandelFit is voor iedereen die graag meer wil bewegen, maar waarvoor de stap naar een reguliere wandel- of sportgroep nog te groot is. Een basisconditie is dus geen vereiste. Na het afronden van het programma voel je je merkbaar fitter en vitaler. WandelFit is daarmee een mooie opstap naar een fit en bewegend leven.

Aanpak
Na een startbijeenkomst wordt samen met een van de trainers een persoonlijk trainingsdoel vastgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de beginsituatie. Tijdens wekelijkse groepstrainingen wordt op een bewuste manier gewerkt aan conditieverbetering. Ook de technische kant van het wandelen komt daarbij aan de orde, want met een betere techniek en houding vergroten we het plezieren en voorkomen we blessures.

Als aanvulling op de vaste groepstrainingen worden er wekelijks twee zelfstandig uit te voeren beweegmomenten ingepland. Waar mogelijk kan daarvoor gebruik gemaakt worden van de andere vaste wandelmomenten binnen de vereniging (zie kalender hieronder). Maar een extra wandelafspraak met een groepsmaatje is ook zo gemaakt! In 3 maanden tijd werkt iedereen zo samen naar zijn eigen einddoel.

Het programma wordt afgesloten met een feestelijke eindbijeenkomst, gevolgd door een persoonlijk advies voor vervolgaanbod. In praktijk betekent dit dat men na afloop aan kan sluiten bij de bestaande wandelgroepen of dat er, indien gewenst, gezocht wordt naar een ander passend vervolg.

Proeftraining
Op donderdag 2 september is er een proeftraining waarin belangstellenden vrijblijvend kennis kunnen maken met de trainers en de werkwijze. De proeftraining start om 19.00 uur en start vanaf het clubhuis aan het Kluunpad (ijsbaan).

Start en locatie
De donderdagavond is daarmee ook meteen de vaste avond voor de gezamenlijke trainingsbijeenkomsten. Hiervoor verzamelen we in het clubgebouw van de Atletiekvereniging, aan het Kluunpad bij de ijsbaan. We starten om 19.00 uur en zijn rond 20.00 uur weer terug. Na afloop drinken we nog gezellig een kop koffie of thee.

Kosten
Deelname aan het 12 weekse WandelFit programma kost 37,50 euro voor. De koffie en thee na afloop van de trainingen zijn inbegrepen.

Meer informatie en aanmelding
Mocht u vragen hebben dan kunt u ook bellen: 06-29428831 (Jolanda Olde Hengel). Aanmelden voor het WandelFit programma kan via deze aanmeldpagina.


WandelFit Agenda

Het WandelFit programma bestaat uit de vaste trainingsbijeenkomsten op donderdagavond en kan naar behoeven worden aangevuld door gebruik te maken van de overige wandelmomenten binnen de vereniging. Daarnaast is er een introductiebijeenkomst en een feestelijke afsluiting. In de aanloop naar de cursus plaatsen we alle trainingen en aanvullende trainingsmogelijkheden in een handige WandelFit Agenda.

 

Clubfoto's Nordic Walking:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...