U bent hier: Home › Verslagen Hardlopen › Marathon Rotterdam › Marathon Rotterdam - 9 april 2017

Klik op een kleine foto in het kader voor een grotere versie
of start de automatische diashow

Scroll Left
 width=
Drag to Scroll Left/Right
Scroll Right
 

Verslag door Piet Roskam, gevolgd door een verslag van Jack Weerdmeester

9 april 2017 - Ook dit jaar waren er weer een flink aantal leden van Atletiek Vereniging Zeewolde die meededen aan de zeer bekende Marathon van Rotterdam.

Deze 37ste editie werd een zonovergoten dag met hoge lentetemperaturen. Voor de enorme aantallen toeschouwers (bijna 1 miljoen) was dat mooie weer een plezierige bijkomstigheid, voor de 15.450 marathonlopers werd het warme weer met de brandende zon een extra belasting. Er waren mede daardoor dit jaar dan ook flink meer uitvallers, zo’n 1.300 in totaal, waaronder ook enkele AV Zeewolde leden. Maar ondanks de zomerse omstandigheden, en soms een minder optimale voorbereiding door blessureleed, wisten maar liefst 14 clubgenoten het koningsnummer van de wegatletiek uit te lopen en daarmee een fantastische prestatie neer te zetten. 

Zes debutanten
Onder deze 14 waren er 6 die voor de eerste keer de volledige 42,2 kilometer renden, hartstochtelijk aangemoedigd door meegereisde clubgenoten. Het warme weer zette de tijden onder druk, maar het halen van de finish op de Coolsingel met tienduizenden enthousiaste toeschouwers maakte veel goed. De 6 debutanten waren: Lydia van Middendorp, Fleur Kuiper, Astrid Post,  Ruud de Nijs, Antwan Bosch en Rob Kroon.
De overige gefinishte AV Zeewolde-leden: Jack Weerdmeester, Karel Jan van der Kaaden, Paul Hundscheidt, Sandra van Berkel, Lex Boot, Eddy van der Wit, Jan Willem Hesselink en Harry de Meijer.


Verslag Jack Weerdmeester

Van alle tot nu toe gelopen marathons gisteren mijn slechtste marathontijd gelopen. Daardoor ontevreden? Nee dat niet. Gezien mijn matige voorbereiding en de warme omstandigheden - prachtig weer natuurlijk voor een terrasje of een BBQ maar niet voor het lopen van een marathon - zat er gewoon niet meer in. 
Gestart in wave 1 samen met Karel Jan vd Kaaden, Paul Hundscheidt en Bas Pieterse, ging het eerste deel eigenlijk heel soepel in een tempo van ca 4.40 min/km. Alleen Bas was iets sneller gestart en liep een meter of 300 voor ons. Wel kreeg ik gaandeweg het gevoel dat dit snelle tempo ons in het 2e deel wel eens zou kunnen opbreken. Het werd steeds warmer en dat ging je vanaf ca 20 km toch wel voelen. 
De eerste die moest afhaken was Karel Jan. Hij kreeg last van zijn rug en gaf aan te zullen uitstappen. Op ca 19 km liepen Paul en ik Bas voorbij die steeds meer last van zijn knie ondervond en daardoor uiteindelijk ook zijn marathon voortijdig diende te beëindigen. Op 23 km vond Paul het verstandig om wat rustiger te gaan lopen en ben ik alleen verder gegaan. Ik voelde me nog goed en kreeg nog een extra oppepper toen ik Piet en Agnes bij de 2e doorkomst op de Erasmusbrug zag staan met een groot spandoek van AV Zeewolde. Helaas ging het daarna snel bergafwaarts. Het tempo moest terug en de eerste tekenen van kramp dienden zich aan. De warmte van de zon voelde nu niet echt prettig meer aan en, ondanks voldoende gedronken te hebben en het regelmatig innemen van een gelletje, diende ik op 35 km voor het eerst een stukje te gaan wandelen. Forse kramp en lies en kuiten en dat raak je dan niet echt meer kwijt. Daarnaast werd ik erg misselijk wat waarschijnlijk kwam door het drinken van het vele koude water/sportdrank langs de route. De laatste 7 km zijn dan niet echt leuk meer. Het 'hardlopen' diende ik nu regelmatig af te wisselen met een korte wandeling door de telkens terugkerende kramp. Het passeren van de finish is dan een verlossing en de tijd van 3.31.19 - al is het mijn slechtste tijd - stemt dan toch tot tevredenheid.

Gelopen tijden

 Naam  Afstand Tijd
Jack Weerdmeester Marathon 3:31:19
Karel Jan van der Kaaden Marathon 3:42:33
Paul Hundscheidt Marathon 3:49:27
Sandra van Berkel Marathon 3:59:20
Lex Boot Marathon 4:04:17
Lydia van Middendorp DEBUTANT Marathon 4:09:38
Eddy van der Wit Marathon 4:12:09
Jan Willem Hesselink Marathon 4:12:06
Ruud de Nijs DEBUTANT Marathon 4:33:06
Astrid Post DEBUTANT Marathon 4:36:37
Antwan Bosch DEBUTANT Marathon 4:36:51
Rob Kroon DEBUTANT Marathon 4:42:34
Harry de Meijer Marathon 4:45:46
Fleur Kuiper DEBUTANT Marathon 5:00:00

 


Lees ook de verslagen van de voorgaande edities van de Rotterdam Marathon:

Clubfoto's hardlopen:


 

Berichtgeving ontwikkelingen Atletiekbaan
Documenten
Verslagen
Nordic Walking
Sportief Wandelen
Diabetes Challenge 2019
Fit in Beweging
Activiteiten
Foto's en verslagen Wandelsport
Tuurtoren Tocht 2019
Wandelprogramma Alzheimergroep
Gezond Veluwe Challenge 2018
WandelFit Programma Najaar 2018
LOKO Loopcompetitie »
Welkoop Wintercross 2019 »
Dauwtrappen 2019
Clubkampioenschappen 2019
Avondloop 2019
Laatste Pont evenement 2019
Archief »
Algemeen
Vrijwilligers
Uitslagen en parcours records
Algemeen
Foto's
Marathon Eindhoven 2011 »
Amersfoort 750 2009 »
Clinic Lornah Kiplagat
Estafetteloop Bevrijdingsfeest 2009 »
AZC Loop - 18 februari 2017
Algemeen
De trainingen: YASso
Interview debutant Jacqueline Thiel
Pasta Party
Marathon verslag Piet Roskam
Uitslagen
Marathon verslag Jacqueline Thiel
Verslag 30 van Almere (Piet Roskam)
Fotoalbums
Foto's en verslagen
Uitslagen
Loop je al warm voor Amersfoort?
Kosten
Testloop 24 mei
Trainingsmomenten en -schema
Estafetteloop 4 & 5 mei
De Route
Foto's en verslagen
Login »
Wijzig eigen gegevens
Mijn Clubgenoten »
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?
Wie zit hier achter?


Ogenblik a.u.b. ...